На територията на Украйна остава в сила мащабна въздушна тревога,

...
На територията на Украйна остава в сила мащабна въздушна тревога,
Коментари Харесай

Мащабна въздушна тревога в Украйна, Русия обстрелва Киев и Лвов от Черно море

На територията на Украйна остава в действие огромна въздушна паника, откакто през нощта съветските сили нанесоха масирани ракетни удари против столицата Киев и Лвов, предават РБК-Украйна и УНИАН, като се базират на известия от Военновъздушни сили и от локалните военни регионални администрации. Уточнява се, че към 02:00 часа локално време (съвпада с българското време) шест стратегически бомбардировача Ту-95 са изхвърчали от летище " Оленя " в региона на Мурманск. Три часа по-късно Военновъздушни сили на Украйна предизвестиха, че руснаците са изстреляли против страната ракети " Калибър " от Черно море. Около 06:00 часа сутринта е докладвано за мощни детонации в Днипро и Запорожие.

" На територията на Лвов има попадение на ракета в границите на града ", заяви кметът Андрей Садовой в Telegram канала си.

" Има удари в града. По предварителна информация от взривната вълна са счупени прозорци в няколко къщи в Лвов. Все още няма информация за жертви ", написа той.

Дежурните екипи за Противовъздушна отбрана са били извънредно затруднени от непрекъснато маневриращите и изменящи посоката си ракети. Взривове са избухнали и в Киев.

" Не напускайте укритията ", прикани кметът на украинската столица Виталий Кличко в Telegram канала си, представен от " Фокус ".

За удари се оповестява и в редица други елементи на Украйна. Малко след 07:00 часа въздушната паника последователно се анулира.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР