На територията на Столична община няма регистриран случай на заразяване

...
На територията на Столична община няма регистриран случай на заразяване
Коментари Харесай

В София няма регистриран с коронавирус, но 4 пъти дневно дезинфекцират офиси

На територията на Столична община няма регистриран случай на заразяване с COVID-19 . Това разгласи доктор Данчо Пенчев, шеф на Столична районна здрава ревизия пред свикания действен щаб на Столичната община за предварителна защита на разпространяването на корона вируса, оповестиха от Столична община.

На този стадий София разполага със свободен брой кревати за лекуване и карантина на хора с вирусни признаци. Здравните заведения в София разполагат с нужния брой медицински личен състав , който да поеме диагностициране, проучване и лекуване на жители, както и нужните самостоятелни защитни средства.
 Вече четирима инфектирани с новия короновирус у нас Обновена
Вече четирима инфектирани с новия короновирус у нас

В Плевен и Габрово

По заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова Втора градска многопрофилна болница се приготвя да поеме случаите на инфектирани с COVID-19 при нужда . За това са обезпечават нужните инсталация, медицински личен състав и защитни дрехи .

В няколко лечебни заведения - " Пирогов ", Александровска, ВМА, Белодробна и Инфекциозна е въведена спомагателна организация и готовността за реакция.

Съветът на лекарите към всички жители, които имат вирусни признаци, е първо да се обадят по телефона на персоналния си доктор , да извършват прецизно неговите инструкции и да не подхващат посещаване в медицински центрове . Граждани, които нямат персонални лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната районна здравна ревизия. Гражданите, на които е наложена карантина, би трябвало прецизно да я съблюдават .

Превозните средства на градския превоз и метростанциите в София ще се дезинфекцират в допълнение. Допълнително се обработват с дезинфектанти парапети, седалки и места, които пасажерите допират с ръцете си .
 Висока персонална хигиена и без контакт с заболели - най-важното за битка с ковид
Висока персонална хигиена и без контакт с заболели - най-важното за битка с ковид

Търсете информация от способените институции

Всички учебни заведения на територията на София не престават да са в грипна почивка . Детските градини работят със засилен филтър на вход за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав . Въвежда се и спомагателна стерилизация. Същите ограничения се вкарват и за общинските обществени услуги .

По четири пъти на ден ще се дезинфекцират всички пространства на институции, които работят с жители. Препоръчва се на всички публични здания, включително търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и други, също да подхващат ограничения за разчистване с дезинфектанти четири пъти на ден.

Столична община анулира всички общински всеобщи мероприятия като се извършват прецизно напътствията за спортни и културни мероприятия на националния щаб .
 Борисов зове за персонална самодисциплина за ковид и без презапасяване с храни
Борисов зове за персонална самодисциплина за ковид и без презапасяване с храни

Смятат, че нулевият пациент е пристигнал от Гърция

Препоръчва се жителите да лимитират оптимално обществените си контакти, да съблюдават добра персонална хигиена. Призоваваме жителите да са спокойни и да се осведомят от формалните източници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР