На тази дата преди 105 г. се случва най-важното събитие

...
На тази дата преди 105 г. се случва най-важното събитие
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков почете в Гюргево националния празник на Румъния

На тази дата преди 105 година се случва най-важното събитие в историята на северната ни съседка – след гласоподаване на 600 депутати и 628 представители на културни и публични организации, към нея са присъединени Трансилвания, Кришана, Сатмар, Марамуреш и Банат, в това число Буковина и Бесарабия. Официални посетители на събитието бяха още регионалният и заместник-областният шефове на Русе Данаил Ковачев и Георги Георгиев, и шефът на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева.

.

 

Тържествената гала стартира с маршове, изпълнени от духовия оркестър на Културен център „ Йон Виня “. Духовници от Гюргевската епископия извършиха празнична света литургия, а в края ѝ  присъстващите поставиха венци и цветя пред Паметника на героите.

.

 

Празничното събитие продължи на бул. „ Трикольор “, където бе показана профилираната техника на полицията, пожарната, армията и незабавната здравна помощ в региона. Под звуците на духовия оркестър дефилира и формалният церемониал и маршът на военни и полицейски елементи. 150-метрово знаме с цветовете на Румъния мина по централния бул. пред погледа на стотици гюргевчани, носено от деца от локалните образователни заведения. 

.

 

Кметът Адриан Ангелеску получи дарове от Пенчо Милков, измежду които и двуезичното издание „ Русе – за първи път в България “.

 

По-късно следобяд ще се състои фолклорно зрелище на Културен център „ Йон Виня “, а коледните светлини в парк Алеи ще бъдат запалени от кмета на община Гюргево.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР