На тържествена церемония в Университета по хранителни технологии (УХТ) в

...
На тържествена церемония в Университета по хранителни технологии (УХТ) в
Коментари Харесай

Шефът на Международната организация по лозата и виното става „Доктор хонорис кауза“ на УХТ

На тържествена гала в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив ще бъде връчено почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на генералния шеф на Международната организация по лозата и виното Пау Рока.

По негова самодейност и с егидата на организацията от идната година във висшето учебно заведение започва магистърската стратегия „ Технология на виното и високоалкохолните питиета.

Новата компетентност ще е със период на образование 2 години. С въвеждането ѝ УХТ ще бъде третото висше учебно заведение в света след Университета в Монпелие, във Франция и Университета „ Дейвис " в Съединени американски щати, което ще присъжда дипломи с етикета на Международната организация по лозата и виното.

Специалността включва дисциплини от четири модула - лозарски, енологичен, законодателство, маркетинг, връзки и качество и сигурност и запазване на околната среда. Те ще оформят познанията на студентите във всички аспекти на производството на вино.

Освен преподаватели от катедрата „ Технология на виното и пивото “ в УХТ в Пловдив, се планува лекционните курсове да бъдат водени и от техни сътрудници от Германия, Франция, Италия и Испания, които имат експертиза в съответните области.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР