На табелката пред премиера на Индия Нарендра Моди при откриването

...
На табелката пред премиера на Индия Нарендра Моди при откриването
Коментари Харесай

На срещата на Г-20 вместо Индия на табелката пред Моди пишеше Бхарат

На табелката пред премиера на Индия Нарендра Моди при откриването на срещата на върха на Г-20 през днешния ден пишеше " Бхарат " вместо " Индия ", което породи спекулации за смяна на името на южноазиатската страна, оповестява " Ройтерс ".

Индия също се назовава " Бхарат ", " Бхарата " и " Хиндустан ". Това са нейните предколониални имена. В индийските езици и те се употребяват взаимозаменяемо , както от обществеността по този начин и публично.

Страната обичайно се придържа към потреблението на името " Индия " в трофеи като президент или министър-председател, до момента в който поддържа връзка на британски. По-рано тази седмица обаче президентът Друпади Мурму назова себе си " президент на Бхарат " в покана за вечеря за банкет на водачите на Г-20.

Моди разгласи срещата на върха в Ню Делхи за открита в събота, след което седна зад табела на която пишеше " Бхарат ". На логото на Г-20 имаше и двете имена - " Бхарат " на хинди и " Индия " на британски.

Такива плакати са употребявали " Индия " в предишното.
 Африканският съюз стана непрекъснат член на Г-20
Африканският съюз стана непрекъснат член на Г-20

Това разгласи индийският министър председател Нарендра Моди на срещата на върха на блока

Говорейки на хинди, езикът, употребен от болшинството от популацията, Моди сподели, че " Бхарат приветства делегатите като президент на Г-20 ".

Докато някои поддръжници на името Бхарат споделят, че " Индия " е обещано от английски колонизатори, историците споделят, че името предхожда колониалното ръководство с епохи.

Съперниците на Моди споделят, че смяната е била наложена от новия опозиционен алианс, образуван от 28 партии през юли, наименуван Индийски народен приобщаващ алианс за развиване, като задачата е подготвеност за парламентарните избори идната година.

Говорител на кабинета на министър-председателя не разяснява тематиката.
 Без публицисти мина срещата Моди-Байдън
Без публицисти мина срещата Моди-Байдън

Агенция Франс Прес разяснява, че изцяло блокиран достъп до такива срещи е необичайност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР