На своя професионален празник служителите от Регионалните здравни инспекции в

...
На своя професионален празник служителите от Регионалните здравни инспекции в
Коментари Харесай

Служителите от РЗИ излизат отново на протест заради ниски заплати

На своя професионален празник чиновниците от Регионалните здравни инспекции в доста градове в страната още веднъж ще излязат на митинг. Недоволството им е провокирано от ниските заплати в бранша и неспазените обещания за 15 % нарастване. От Министерството на здравеопазването оповестиха, че всички чиновници в здравните инспекции ще получат нарастване на заплатите си със приблизително 18 на 100 дружно с месечните си хонорари за март.

Това ще е първото нарастване на заплатите на чиновниците в Регионалните здравни инспекции в страната от 2008 година насам. Част от служащите сега получават минималната работна заплата. Затова в Пазарджик, Варна, Добрич, Кърджали, Габрово и Русе чиновниците въпреки всичко ще излязат на кротичък митинг. В други градове техните сътрудници ще ги поддържат, като носят лентички „ митинг “ през целия ден или посредством заявления.

Според здравните инспектори обещаното нарастване на заплатите не е задоволително, с цел да се решат проблемите в бранша. Кадрите са квалифицирани, само че демотивирани. Натоварването е все по-голямо, защото всеобщо чиновниците напущат работа.

От Синдикалната организация на чиновниците към Медицинската федерация обявиха, че остават в подготвеност и за нови митинги, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР