На свое заседание бюджетната комисия в парламента е разгледала предложение

...
На свое заседание бюджетната комисия в парламента е разгледала предложение
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Сроковете за бюджета изтичат във времето, в което е ваканцията на депутатите

На свое съвещание бюджетната комисия в Народното събрание е разгледала предложение за удължение на периода за внасяне на държавния бюджет. Това заяви пред публицисти ръководителят на Има Такъв Народ - Тошко Йорданов. Той е взел участие в съвещанието, а по думите му то е траяло не повече от 3-4 минути. Предложението е импортирано от Делян Добрев от ГЕРБ, Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Венко Сабрутев от Политическа партия.

" Сроковете за бюджета изтичат във времето, в което е гласувана ваканцията на депутатите. ", това припони представителят на Има Такъв Народ. Народното събрание ще гласоподава, взетото на изключително съвещание в отрасловата комисия, внасянето на проектобюджета за 2024 година да бъде отсрочено до 15 ноември.

“Бюджетът ще се забави, което ще удари общините. За тях са по-важни локалните избори, в сравнение с бюджета на страната, а въпреки това на Асен Василев не му излизат сметките със заложените параметри”, сподели Тошко Йорданов. Депутатът от Има Такъв Народ разяснява и че най-вероятно ще се вдигнат налозите. Корнелия Нинова, съобщи, че Българска социалистическа партия са изрично срещу забавянето на бюджета.

След появилото се напрежение, Венко Сабрутев от Политическа партия излезе пред медиите, с цел да изясни какво се случва. " Внесохме предложение, с което даваме още две седмици период на Министерски съвет да внесе план за Бюджет 2024 година в Народното събрание. Министерски съвет имаше период до края на октомври, в този момент се удължава това време до 15 ноември. Причината е една, решението на Народно събрание да не заседава поради предизборната акция, което съкратява опцията да бъдат признати данъчните закони”, сподели Сабрутев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР