На свобода и без повдигнати обвинения, поне засега, е бившият

...
На свобода и без повдигнати обвинения, поне засега, е бившият
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ в Бургас е на свобода и без обвинение за палеж на старо ауди

На независимост и без повдигнати обвинявания, най-малко към този момент, е някогашният народен представител от ГЕРБ в 4 следващи Народното събрание Иван Вълков.

57-годишният политик бе задържан показно на 10 май по обед, когато бургаски служители на реда обкръжиха дачията му на кръговото на входа на кв. “Сарафово”. Близо два часа Вълков, който се придвижва с бастун поради оперирана тазобедрена става, остана на място, до момента в който криминалисти претърсваха колата. След това бе отведен с белезници в регионалната полицейска дирекция за разпит. Пуснат е малко преди 20 часа същия ден. До момента против него не бе повдигнато обвиняване, заяви " ".

Бившият народен представител се проверява за палеж на кола, благосъстоятелност на 46-годишен мъж. Тя е остаряло “Ауди А4”, което избухва в пламъци към среднощ на 25 април. Автомобилът бил паркиран пред блока, където живее притежателят му. Подозренията паднали върху някогашния народен представител, откакто притежателят на запалената кола разкрива, че имал проблеми с Вълков поради дамата, с която се вижда - 36-годишна колежка от бургаското летище. Тя е някогашна другарка на Вълков, двамата живели на фамилни начала близо 2 година - в София, до момента в който е народен представител, и в “Сарафово”, където родителите му имат триетажна къща.

След сантименталния интервал сред Вълков и 20 години по-младата му другарка пристигнал раздор сред двамата. Осведомени загатват, че причина за раздялата станал точно появилият се нов мъж в живота на младата бургазлийка - 46-годишният сътрудник. Дали някогашният народен представител има пръст в огнената вендета и в случай че - да, каква е била ролята му, занапред ще се обяснява. Назначена е експертиза, която би трябвало да откри по телефонните разпечатки дали обвиненият ексдепутат е бил в региона на палежа по същото време.

По-късно някогашният народен представител бе отведен за разпит в полицията. Експерти ще пресмятат и цената на унищожената кола, защото тя ще се окаже основен миг при вероятно покачване на обвиняване. От събраните данни излиза наяве, че изгорялото ауди е 20-годишно, закупено по документи за 900 лева Което, в случай че се удостовери, ще наложи преквалификация на действието поради ниската стойност на колата. Засега досъдебното произвеждане е против незнаен причинител за опожаряване на имущество на забележителна стойност, за което се планува от 3 до 10 година затвор.

То обаче може да бъде преквалифицирано в заличаване и увреждане на непознато имущество, за което наказването е до 5 година затвор, разясняват адвокати. А в случай че разваленото имущество е под 2 минимални заплати, се води незначителен случай от частен темперамент.

Съпартийци на Вълков не престават да се чудят какво се случва с общинския водач, чийто имидж постоянно е бил на експерт, прецизен и виновен човек и партиен деятел. Късно вечерта на 10 май с него съумял да се свърже Димитър Бойчев, който е регионален водач на ГЕРБ.

“Беше доста уплашен, по какъв начин човек да се отърси от сходно нещо? Да го държат с часове прав на улицата – човек с бастун, опериран”, разяснява Бойчев. И добавя, че карцерът не е бил обвързван с политическата кариера на Вълков, само че това, че е някогашен народен представител от опозицията, евентуално е повлияло за зрелищния му темперамент. Кметът на Бургас Димитър Николов, който в действителност открива Вълков за политиката преди 15 година, също опитал да се свърже с дългогодишния си съпартиец, само че несполучливо.

“В неразбиране съм. Събитията, които се случиха, са ужасни, за жалост, го унищожиха и като човек, и като политик”, сподели пред изданието Николов.

Като народен представител Вълков е един от създателите на концепцията Законът за придвижване по пътищата да се раздели на 3 елементи, работи и по национална стратегия за сигурност на придвижването, която има за цел да понижи жертвите на пътя. От самото основаване на общинската организация на ГЕРБ през 2007 година Вълков е неин водач.

Вчера стана ясно, че правоприемник на Вълков като водач на общинската конструкция ще бъде 44- годишният началник на Оперативна програма “Транспорт” към община Бургас Андрей Рунчев. Предстои това да бъде доказано от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР