На сцената зад българките, китайци от Провинциалния състав за песни

...
На сцената зад българките, китайци от Провинциалния състав за песни
Коментари Харесай

Песента „Бре, воденичарю“ стана хит на Международния фестивал на розата в гр. Саня, Китай

На сцената зад българките, китайци от Провинциалния състав за песни и танци на Хайнан потропваха нашенско хоро. 

 

Сред акцентите на празника на розата, който се организира от 9 до 13 април, наред с осъществяванията на български фолклорни песни и хора, беше и българска културна галерия.

 

По време на формалната гала краткотрайно ръководещият българското посолство в Пекин Ивайло Йорданов насочи покана към китайските туристи да посетят България за идните фестивали на розата в Карлово и Казанлък.

 

Младите национални певици Яница и Василена бяха снимани във видео, оповестено в локалната обществена медийна платформа в Саня и Facebook профила на АМТИИ.

 

По думите на Василена, осъществяването на националната ария на откриването на форума мощно е впечатлило над хилядата фенове в залата.

 

" Представители на разнообразни страни и гости непрестанно желаеха да се снимат с нас ", отбелязва надареното момиче, което учи 2-ра година специалността " Изпълнителско изкуство – национално пеене " в пловдивската академия.

 

На фестивала в Китай, с изключение на български национални песни, девойките показват и няколко къси стратегии с хора, присъщи за другите фолклорни области на България. „ По време на нашите осъществявания идваха доста туристи, които играеха дружно с нас ", отбелязва Яница, студентка 4-та година в специалността " Дирижиране на национални сформира " в АМТИИ.

 

Момичетата са снимани на специфична фотосесия в най-големия розов парк в Азия – китайската Розова котловина, желано място за сватбени фотоси.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР