На срещата с Борисов се разбрахме да увеличим най-недофинансираните пътеки

...
На срещата с Борисов се разбрахме да увеличим най-недофинансираните пътеки
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Готови сме с методиката за формирането на заплатите на медиците

На срещата с Борисов се разбрахме да увеличим най-недофинансираните пътеки като тези за бременните и родилките. И по законов път посредством НЗОК би трябвало да се усилят цените на клиничните пътеки. Това съобщи ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров на брифинг след среща с премиера Бойко Борисов.

"Българският лекарски съюз упорства да бъдат изплатени и средствата за надлимитните действия през годините ", сподели още доктор Маджаров.

"Здравето на нашите деца е от изключителна значимост, за това и най-бързо можем да увеличим пътеките за майките и родилките. Мисля, че и експертите и лекарите не получават задоволително положително заплащане. Вече можем да създадем префинансиране на нашия запас ", добави той.

"В районите на страната и регионалните лечебни заведения има проблеми и един от тях е този, че не сме достигнали задоволително положителни равнища на възнаграждение. Има три положителни момента от срещата с Борисов. Действително са отпуснали задоволително средства и те ще бъдат вярно разпределени за клиничните пътеки. Методиката за заплатите на медиците също е уравновесено направената от страна на Министерството на здравеопазването ", разяснява проф. доктор Тодор Черкезов, шеф на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ в Кърджали

Ще използваме само и единствено законовите механизми за финансирането на лечебните заведения и изключително тези, които се намират на по-трудно налични места. Готови сме с методиката за образуването на заплатите. Новата методика ще има едно заслужено и недискриминационно систематизиране на средства. На финалната права сме ", приключи здравният министър Кирил Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР