На специална церемония в Пресклуб България защитникът на ЦСКА София

...
На специална церемония в Пресклуб България защитникът на ЦСКА София
Коментари Харесай

Юрген Матей сравни ЦСКА София с Аякс

На специфична гала в Пресклуб България бранителят на ЦСКА София Юрген Матей бе награден за Играч №1 на 27-ия кръг на efbet Лига.

За победния гол против Арда нидерландецът получи 6 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и експерти, а след него останаха Кирил Десподов (Лудогорец) с 5 гласа, Мартин Петков (Левски) с 4 гласа, Родриго Енрике (Черно море) с 2 гласа и Kaлоян Кръстев (Славия) с 1 глас.

Матей призна, че до момента не е знаел за тази премия, само че доста се радва, че я получава. “Искам да благодаря на всички, които са дали своят вот за мен – това е огромна чест. Дори не знаех за тази премия. Първо, желая да благодаря на моите съотборници, защото без тях нямаше да съумея. Винаги се старая да оказвам помощ на тима. Искам да повторя, че тази премия е огромна чест за мен. Мачовете са разнообразни за шампионата и за Купата на България. Дори да знаем, че е късно да се борим за купата, имаме добър тим и демонстрираме, че можем да победим Лудогорец “.

„ Следващият сезон ще сме още по-близо до тях. Наши неточности ни костваха да приключим наедно или да загубим в някои значими мачове, по тази причина разликата в точките с Лудогорец бе огромна. Радвам се, че успяхме да покажем, че можем да ги победим. Сега играем по-атрактивно, само че и преди, и в този момент, постоянно желаеме да печелим. Не мога да си обясня за какво до момента не можехме да победим Лудогорец в мач от шампионата ”, стартира той.

На въпрос дали финалът за Купата на България е негов първи край в кариерата му, Матей отговори: “Стигал съм до полуфинал в Нидерландия. Мачът с Арда ще е първият ми същински край, само че първо би трябвало да спечелим мача против Локомотив (Пд) в шампионата ”.

 Попитан с кой клуб в шампионата на Нидерландия може да съпостави ЦСКА София, Матей сподели: “Трудно е да кажа от футболна позиция. Но като клуб е огромен като Аякс. ЦСКА има доста почитатели, напрежението е огромно, всички чакат тимът да печели и да е първенец. Трудно е да сравня нивото на игра, само че съгласно мен ЦСКА и Лудогорец може да се борят с най-хубавите в Нидерландия “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР