На спасителя, който по време на свиването не бил на

...
На спасителя, който по време на свиването не бил на
Коментари Харесай

Арестуваха спасителя, сбил се с французин на плажа в Поморие

На спасителя, който по време на свиването не бил на работа, е повдигнато обвиняване за лека телесна щета, осъществена по хулигански подбуди и осъществена с особена свирепост. Предвиденото от закона наказване е затвор до три години, изясни окръжният прокурор. 

Старши комисар Калоянов добави, че казусът е от 24 юли, сцената се разиграла на плаж " Поморие Изток ". " Не мога да бъде подробен, тъй като има правосъдно произвеждане и свидетелските показания са загадка. Конфликтът е зародил в резултат на спор за място под чадър в свободната зона на плажа, удостовери той.

Боят на плажа към този момент е бил завършил при идването на униформените, а разпитите на очевидците били много спорни. Именно заради тази причина спасителят не е бил арестуван в същия ден, акцентира старши комисар Калоянов. 

Според близки на френския жител Джудикаел Танс абсурдът почнал спасителят, който отишъл при чужденеца и му споделил да се маха от мястото, където плажувал, тъй като бил сложил собствен чадър там. Мястото било на свободната зона. При повторна забележка французинът протегнал ръка към телефона си, с цел да алармира на полицията, само че българинът се нахвърлил да го бие, твърди жена му, представена от " 24 часа ". По думите ѝ спасителят нанесъл удари по лицето на мъжа ѝ, както и ритници в корема му, до момента в който французинът лежал на пясъка. 

Версията на Христо Кюлбасанов пък е, че французинът постоянно предизвикал спасителите. На 24 юли бил със фамилията си на плажа. По обед се прибрали до у дома, само че чадърът и плажна забрадка оставили на линията. Когато се върнал, видял, че французинът бил лежащ под неговия чадър. Помориецът подканил чужденеца да се реалокира, само че той отказал. Втори път го подканил и след следващия отвод се вбесил. 

Спасителят твърди още, че французинът демонстративно се преместил на десетина сантиметра от чадъра и почнал да се смее. Подритнал го по крайници и тогава помориецът изгубил самоконтрол. Самият Кюлбасанов не отхвърля побоя и даже обществено се извини в ефирен ефир на хората от плажа, станали очевидци на грозната панорама.

За абсурда алармирали очевидци на разправията, които се обадили на незабавния телефон 112. Униформените отвели двамата да дадат пояснения в районното ръководство, прецизираха от пресцентъра на полицията в Бургас. 

Преписката е докладвана в прокуратурата на 27 юли, на идващия ден потърпевшият французин е входирал нов сигнал, прикован със съдебно-медицинско уверение, а през днешния ден, 30 юли, към този момент има формирано досъдебно произвеждане, заключи прокурор Чинев. Семейството на французина е алармирало и френския консул.

От фирмата-концесионер на плаж " Поморие Изток " по-рано се разграничиха от дейностите на помориеца, само че обявиха, че защото във въпросния ден той не е бил на работа, нямат отношение към случая като негови работодатели. 

Предстои изясняване на условия кой е почнал абсурда, кой пръв е показал вербална и кой физическа експанзия. 

От полицията прибавиха, че сходни случки са ежедневни по българските плажове. И дадоха образец със случай от през днешния ден, при който още веднъж на плажната линия в Поморие две компании са се снимали взаимно, след което се стигнало до вербална експанзия и замеряне с пясък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР