на снимката: проф. Владимир ЧуковКъде ще се позиционира Турция в

...
на снимката: проф. Владимир ЧуковКъде ще се позиционира Турция в
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Русия предпочита Ердоган да е начело на Турция

на фотографията: проф. Владимир Чуков„ Къде ще се нарежда Турция в комплицирания геополитически пъзел е от извънредно значение “.
Това сподели проф. Владимир Чуков в изявление за ДЕБАТИ, отдадено на идните в средата на тази година избори в Турция.
„ Дали Ердоган ще бъде на власт в Турция, или негов конкурент, излъчен от опозицията, това ще окаже в действителност доста огромно въздействие върху няколко съответни конфликтни обстановки – войната в Украйна, динамичните процеси в Сирия, ангажираността на Европейския съюз в събитията към войната в Украйна и доста динамичните връзки сред Съединени американски щати и Русия “, изясни професорът.„ Ще има отражение и районно – за Източна Европа и Близкия изток, само че и международно значение “, счита той. „ Русия избира Ердоган да е отпред на Турция “, счита проф. Чуков. „ Това е повече от явно, имайки поради обстоятелствата, че през 2016 година Русия е подсказала на Ердоган, че се води прелом “, добави той.
Защо изборите в Турция могат да бъдат решаващи за цялостната геополитическа картина, по какъв начин могат да се отразят на България и какви са възможностите на Ердоган да се пребори за още един мандат – четете цялото изявление на следващия ден на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР