На снимката: Президентът в периода 1997-2002г. Петър СтояновАпел към гражданите

...
На снимката: Президентът в периода 1997-2002г. Петър СтояновАпел към гражданите
Коментари Харесай

Петър Стоянов и потомци на родове от Македония с апел да не се допуска ескалация на напрежението

На фотографията: Президентът в интервала 1997-2002г. Петър Стоянов
Апел към жителите и политиците на Република Северна Македония и Република България да не позволяват ескалиране на напрежението във връзка отбелязването на годишнината от рождението на Гоце Делчев, насочат президентът на България (1997-2002 г.) Петър Стоянов и потомци на родове и семейства от Македония.

Това оповестиха от пресофиса на Петър Стоянов, осведоми Българска телеграфна агенция.

Към апела се причисляват внучката на полк. Борис Дрангов – Райна Дрангова, правнучката на охридския фолклорист и етнограф Кузман Шапкарев – Елисавета Шапкарева, внучката на войводата Тодор Александров – Евелина Александрова, внукът на щипския челник Мише Развигоров – Михаил Развигоров, внукът на шефа на вестник „ Македония “ Симеон Евтимов – Симеон Евтимов и праплеменикът на Гоце Делчев и шеф на Фондация за съдействие и културно състезание „ Гоце Делчев ” – Христо Христов.

В апела се показва:

„ Провокирани конфликти сред жители на Република Северна Македония и Република България биха били неприемливо светотатство с паметта на Гоце Делчев! Те ще хвърлят грозна сянка освен върху връзките сред нашите най-близки страни, само че и върху делото на починалите за свободата на Македония от османска власт “.

В него се споделя още:

„ Не бива да разрешаваме на обособени групи от хора в двете страни, умишлено или неумишлено, да унищожават делото на нашите предшественици “.

Петър Стоянов и потомците на македонски родове приканват политиците в София и Скопие:

„ … да спомагат с всички сили за недопускането на езика на омразата, който е гибелен за нашите две общества и за бъдещето на нашите две страни “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР