На снимката: президентът Реджеп ЕрдоганТурция се ангажира да търси мирен

...
На снимката: президентът Реджеп ЕрдоганТурция се ангажира да търси мирен
Коментари Харесай

Ердоган: Западът – особено САЩ, провокира Русия

На фотографията: президентът Реджеп Ердоган
„ Турция се ангажира да търси кротичък разговор сред Русия и Украйна “, съобщи в събота президентът Реджеп Тайип Ердоган, който упрекна Съединени американски щати и други западни страни, че предизвикат Москва, съобщи „ Ройтерс “. 

Държавният ефирен оператор TRT и други медии цитираха думите на Ердоган: „ Западът, и изключително Съединени американски щати, атакува Русия безпределно “, без да прецизира какво има поради.

„ Разбира се, Русия демонстрира огромна опозиция пред лицето на всичко това “, е представен Ердоган да споделя на кореспонденти по време на полет от Узбекистан.

Западните страни въоръжават Киев и му дават друга помощ, а също по този начин постановиха строги наказания на Москва след нахлуването ѝ в Украйна през февруари.

„ Работим върху това по какъв начин да създадем тук кулоар на мира, както имахме кулоар за зърно. Смятаме, че най-хубавият метод за това е пътят от разговора към мира “, сподели Ердоган, като добави, че мнението на Украйна ще бъде значимо.

Турция, член на НАТО, беше хазаин на диалози сред украински и съветски делегации по-рано тази година и се опитваше да балансира сред рецензиите си към нашествието и опълчването на глобите.

През последните четири месеца Анкара и Организация на обединените нации посредничиха за подписване на съглашение за обновяване на украинския експорт на зърно от черноморските пристанища. Ердоган съобщи, че „ би било неправилно “ Турция да предложи съответна времева рамка за удължение на съглашението след крайния период 19 ноември, само че добави, че то би трябвало да продължи „ колкото е допустимо по-дълго “.

Не е имало обществени опити за наново привикване на мирни договаряния сред двете страни, откогато самодейностите за преустановяване на огъня в Истанбул през първите седмици на войната се провалиха без прогрес.

Във вторник Украйна отхвърли, че е подложена на напън от страна на Запада да договаря с Русия, като удвои настояването си, че договаряния могат да се проведат единствено в случай че Русия се откаже от цялата територия, която е окупирала след нашествието през февруари.

В петък Русия съобщи, че е ангажирана с постигането на задачите на по този начин наречената от нея „ специфична военна интервенция “ в Украйна, като добави, че тези цели могат да бъдат реализирани посредством мирни договаряния, само че че позицията на Киев значи, че провеждането на мирни договаряния е невероятно.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР