на снимката: Посланикът на Украйна в България Виталий МоскаленкоИскаме от

...
на снимката: Посланикът на Украйна в България Виталий МоскаленкоИскаме от
Коментари Харесай

От самото начало на войната Украйна е искала от България 30 различни вида оръжие

на фотографията: Посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко
„ Искаме от България през цялото време разнообразни типове въоръжения. В лист до Министерството на защитата сме показали повече от 30-на продукти, където има и средства за противовъздушна защита, което е най-необходимо в този момент. Както знаете, поради бомбардировките и обстрелите с ракети и дронове е извънредно належащо такова оръжие. С-300, както и зенитно-ракетни комплекси, установки. Актуален остава и въпросът с доставката на гаубици от 152 мм, самоходни артилерийски установки, снаряди, минохвъргачки “. Това сподели Н. Пр. Виталий Москаленко, дипломат на Украйна в България.

Списъкът е много необятен и разнороден и съгласно Москаленко той може да бъде задоволен по доста точки. Предполага, че с всичко изброено в този лист, България разполага, уточни той в изявление за Българска национална телевизия.

„ По-рано сме давали поръчка за хеликоптери и за самолети Су-25 и МиГ-29. Всички въоръжения, с които разполага България от времето на Съюз на съветските социалистически републики, за нас, за Украйна са извънредно нужни “, добави дипломат Москаленко.

Той приветства решението на Народното събрание да изпрати военна помощ за страната му. „ Много деликатно следих дебатите в Народното събрание за даване на военна помощ на Украйна и считам, че решението, признато от народните представители, е доста вярно, значимо и в точния момент най-сетне “.

България не е ремонтирала никакво украинско въоръжение макар спогодбата, подписана сред двете държавни управления през май, заяви още Виталий Москаленко.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР