На снимката: Кирил ПетковНие няма да направим съглашателство с партии,

...
На снимката: Кирил ПетковНие няма да направим съглашателство с партии,
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ искаха да говорят с нас, сега им показваме как се правят нещата

На фотографията: Кирил Петков
„ Ние няма да създадем съглашателство с партии, с които сме дали обещание да не вършим. Коалиция с ГЕРБ няма да създадем “. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков през днешния ден. Той изясни, че Политическа партия отиват на срещата с ГЕРБ във вторник, с цел да покажат, че са конструктивна съпротива и с цел да приказват за техните 16 политики пред камери.

„ Ясно казахме, че няма да подкрепим коалиция с първия мандат “, сподели още Петков в изявление за bTV. „ ГЕРБ споделяха, че желаят да приказват с нас. Един месец повтаряме по какъв начин ще приказваме ние. Те схванаха, че това няма по какъв начин да стане, с изключение на пред камери. Сега демонстрираме на ГЕРБ по какъв начин се вършат нещата – ние в тъмни стаички сделки не вършим “, уточни още той.

„ Поканете освен нас, поканете всички партии. Ако не можете да съберете болшинство, кажете на българския народ – не се справихме. Когато мандатът пристигна при нас, ще създадем тъкмо това “, добави той.

Петков предизвести водача на ГЕРБ Бойко Борисов да не бърза в говоренето за мандати. „ Борисов да не бърза – още сме на първи мандат, а той приказва за трети, за президентска република. Във вторник, когато се срещнем, ние ще му разбираем по какъв начин нашите политики могат да са съвместими “, сподели Петков.

„ Трите % недостиг в бюджета няма по какъв начин да се случат, в случай че едни пари се раздадат на наши компании. Това ще го разбираем на Борисов “, сподели още Кирил Петков.

Той разяснява и какво ще се случи, в случай че Политическа партия вземат втория мандат.  По думите му партията ще беседва обществено с всички партии, с цел да се види има ли сходства.

„ Ние споделяме – да си евроатлантик, би трябвало приходите на българите да са европейски, да не вкарваме хартиена бюлетина, с която се фалшифицира вотът “, изясни той изискванията на Политическа партия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР