На снимката: Христо Иванов.Нека ГЕРБ заедно с Възраждане“ и ДПС

...
На снимката: Христо Иванов.Нека ГЕРБ заедно с Възраждане“ и ДПС
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ, Възраждане и ДПС да направят управление – нали заедно свалиха правителството

На фотографията: Христо Иванов.
„ Нека ГЕРБ дружно с „ Възраждане “ и Движение за права и свободи създадат ръководство, нали дружно смъкнаха държавното управление. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов в ефира на bTV.

„ Управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи е невероятно, не тъй като на мен не ми харесва, а тъй като действителността е, че сходно ръководство ще изкара хората на улицата. Това не е рецепта за стабилизация, а е рецепта за дестабилизация “, разяснява Иванов. „ Ние единствено ще задълбочим политическата рецесия, няма да тръгнем да я решаваме “, сподели още той.

По думите му политическите обединения трябват да намерят метод да стигнат до единодушие по две огромни тематики – върховенството на закона и войната в Украйна.

Иванов добави, че президентът Румен Радев би трябвало да свика съвещания с политическите партии във формат на Консултативен съвет за национална сигурност. „ Те би трябвало да изработят проект за нещата, които Народното събрание би трябвало да свърши и график във времето, което би трябвало да бъде обезпечено с потребление на конституционните процедури, с цел да бъдат свършени тези неща “, разяснява съпредседателят на Демократична България.

„ Политическите сили и президентът е добре да се спогодят по отношение на това какво ще прави и няма да прави служебния кабинет, съобщи Иванов. „ Това, което би трябвало да създадем обаче, е президентът Радев да няма легитимност, да вземем за пример, да реши да извади България от цяла Източна Европа. В момента, в който всички президенти, държавни глави на страните в Източна Европа осъждат дейностите на Русия във връзка с Украйна, за следващ път, на доста значим стадий, България една-единствена да не е там. Той няма тази легитимност да ни вади от нашия цивилизационен формат “, сподели Иванов.

Припомняме, че през вчерашния ден президентът Радев отхвърли да поддържа приемането на Украйна в НАТО.

„ Ролята му по Конституция е да бъде посредник, само че не да ръководи по този начин все едно властта е негова “, съобщи още Христо Иванов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР