На сайта на Националното тол управление може да се проверява

...
На сайта на Националното тол управление може да се проверява
Коментари Харесай

Проверяваме онлайн валидността на е-винетки на коли със сменени номера

На уеб страницата на Националното тол ръководство може да се ревизира валидността на електронна винетка на автомобил, който е със заменен регистрационен номер. Това оповестяват от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Информацията може да се откри посредством бутона " Проверка на е-винетка при пререгистрация на автомобил ", откакто се вкара новият номер.

Досега чиновници на Националното тол ръководство уведомяваха за прехвърлянето и валидността на е-винетката персонално - по телефона или посредством електронната поща, притежателите или ползвателите на коли с изменени регистрационни номера.

Още вести от България и света четете тук

Съгласно Наредбата за изискванията, реда и разпоредбите за създаване и действие на смесена система за таксуване на другите категории пътни транспортни средства на база време и на база изминато разстояние, при смяна в регистрационния номер на пътното транспортно средство притежателят или ползвателят следва в период до три работни дни да съобщи тази смяна в Агенция " Пътна инфраструктура ". Той може да подаде заявката в централното ръководство или в регионалните ръководства на АПИ, както и на електронния адрес [email protected], допълниха от пътната организация.

От началото на 2019 година постъпилите и обработени заявки за прекачване на електронна винетка са близо 29 000, показаха от АПИ. Собственикът или ползвателят на транспортното средство резервира е-винетката с валидността на към този момент издадената.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР