На състоялите се от 3 до 8 юни в Графенвер,

...
На състоялите се от 3 до 8 юни в Графенвер,
Коментари Харесай

Кои са най-добрите танкисти на НАТО?

На състоялите се от 3 до 8 юни в Графенвер, Бавария, надпревари Strong Europe Tank Challenge бяха избрани най-хубавите танкисти на Алианса, заяви уеб сайтът на Бундесверът.

Съревнованията се състояха в тежки метеорологични условия, провокирани от високата температура на въздуха. В техните рамки се състояха състезания „ Брониран взвод в атака” и „ Брониран взвод в отбрана”, без да се регистрират обособените самостоятелни тествания за екипажите (бяха сложени 13 задачи), на които се показаха танкисти от Франция, Австрия, Полша, Швеция, Англия, Украйна и Съединените Щати.

От всяка страна работил танков взвод с четири машини. Оценявана е грамотната активност на командирите, координацията на огъня и обособените параметри на придвижването и маневрирането.

Първото място завоювали танкистите от Бундесвера с машини Leopard 2 A6. На второто място се подредиха шведите със своите танкове Stridsvagn 122 (лицензионно копие на немския Leopard 2 A5, в което има ред изменения). На трето място е австрийският тим с Leopard 2 A4.

На последно място безапелационно е Украйна поради незнанието на британски език и честите повреди на прехваления танк Т-84 „ Оплот”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР