На руския олигарх Роман Абрамович в момента не му е

...
На руския олигарх Роман Абрамович в момента не му е
Коментари Харесай

Спортни хроники: „Знам, че си добър играч – каза Абрамович. – А около него 20 горили“

На съветския олигарх Роман Абрамович сега не му е до футбол. Нещата се развиха по този начин, че откакто сътвори империята Челси, милиардерът бе заставен да се раздели със „ сините “ от Лондон. Как и за какво е безпредметно да обясняваме. Всички, които живеят на тази планета, са наясно…

Но нито имиджът на Абрамович, нито този на родината му и водача ѝ могат да трансформират обстоятелството, че под могъщото водачество на олигарха, на „ Стамфорд Бридж “ реализираха исторически триумфи. Тях също няма смисъл да изреждаме.

Наред с триумфите обаче милиардерът има и защо да съжалява във футбола, а една от несбъднатите му фантазии е Лука Модрич. Хърватинът, който се готви да поведе своите на идното международно състезание, разказва в детайли по какъв начин е влезнал с олигарха във вътрешността в морето край южния бряг на Франция за договаряния по времето, в което още се състезаваше за Тотнъм.

Абрамович подхванал крайни ограничения, с цел да резервира в загадка контакта със звездата на градските противници.

Модрич таман завършвал третата си година на „ Уайт Харт Лейн “, когато Абрамович решил да работи.

В края на акцията 2010/11 футболистът дошъл в Кан, с цел да разиска вероятността за прекосяване на „ Стамфорд Бридж “ и в детайли разказва прекарването си в своята автобиография.

Когато кацнал в Кан, той бил превозен до Ница в брониран автомобил, преди да бъде качен на борда на моторна лодка с екип от охранители, работещи за Абрамович.

След това се качили на суперлуксозната яхта на богагаташа край крайбрежията на Лазурния бряг във Френската Ривиера.

„ Всичко беше доста вълнуващо. Над 20 горили, които изглеждаха част от протокола по сигурността, ни посрещнаха на лодката. Беше бързо и добре проведено. Точно когато се настанихме на една от първокласните палуби, Абрамович се появи при нас. “

Руският предприемач бил придружаван от брачната половинка си Даша и синът им, а Модрич забелязал какъв брой професионално са подготвени телохранителите.

След това минали напряко към бизнеса.

„ Знаем, че сте първокласен състезател. Бих желал да подпишете с Челси – споделил Абрамович. – Мислите ли, че Тотнъм ще се опълчи на прехвърлянето ви? Ще се борят ли да ви задържат? “

Челси към този момент се беше опитал да купи Модрич преди прехвърлянето му в Северен Лондон, само че безрезултатно, а в този момент „ сините “ трябваше да се сблъскат с сложен човек за договаряния, какъвто е босът на „ шпорите “ Даниел Леви.

„ Мисля, че договарянията ще бъдат сложни “, дал отговор Модрич, който нямал самообладание да премине в по-амбициозен клуб.

Самият футболист бил придружаван на яхтата от брачната половинка си Ваня Боснич и неговия мениджърски екип и споделя, че късата среща е траяла под половин час – едвам изпият напитките си.

Тогава Абрамович им предложил опцията да останат на борда и да поплуват, до момента в който напускал компанията им, само че Модрич и хората му предпочели да се приберат.

 Roman Abramovich

Както се очакваше, Леви отхвърли да продаде Модрич, макар че получи няколко преференциални предложения от Челси.

Той съумя да задържи талисмана си за още един сезон, обещавайки му, че ще го пусне, в случай че клуб от калибъра на Реал Мадрид пожелае да го има.

И тъкмо по този начин се случи, а хърватинът мина на „ Бернабеу “ на идващото лято против 30 милиона паунда, които по това време бяха солидна сума. И към момента е измежду огромните талисмани на Лос Бланкос. Вече повече от десетилетие!

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР