На руските и беларуски тенисисти ще бъде разрешено да участват

...
На руските и беларуски тенисисти ще бъде разрешено да участват
Коментари Харесай

Париж 2024 пуска тенисистите от Русия и Беларус

На съветските и беларуски тенисисти ще бъде позволено да вземат участие на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж с безпристрастен статут. Това потвърдиха от Международната федерация по тенис (ИТФ). Атлетите би трябвало да изпълняват и наредбите на Международния олимпийски комитет (МОК).

„ Решението на ИТФ е в сходство с болшинството от интернационалните федерации във връзка с самостоятелните надпревари и спортистите, участващи в Игрите в Париж през 2024 година “, се споделя в изказване.

Според рекомендациите на МОК неутралните състезатели ще се състезават без флагове и химни. Спортистите, които интензивно поддържат войната в Украйна, не могат да вземат участие. Същото важи и за тези, които са наети в армията на Русия или Беларус. Тенисистите от двете страни към този момент вземат участие в шампионатите на АТП И УТА като неутрални.

Световният номер 4 сподели, че чака с неспокойствие идните Олимпийските игри в Париж. „ Ако мога, ще бъда там. Ще играя на сингъл и на двойки. Когато бях в Токио, беше необикновено преживяване. Това е може би един от най-хубавите мемоари в спортната ми кариера, от който бях сюрпризиран, тъй като в тениса сме склонни да мислим, че шампионатите от Големия шлем са по-важни. Относно неутралния байрак, ще последвам разпоредбите “, разяснява Медведев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР