На ръба на пропастта, Брюксел и Лондон продължават преговорите, за

...
На ръба на пропастта, Брюксел и Лондон продължават преговорите, за
Коментари Харесай

Ще има ли сделка между Лондон и Брюксел и на каква цена?

На ръба на пропастта, Брюксел и Лондон не престават договарянията, с цел да избегнат Брекзит без съглашение, написа френският в. "Фигаро ", като отбелязва, че вчерашният телефонен диалог сред английския министър председател Борис Джонсън и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не докара до намирането на решение за риболова, равнопоставеността при конкуренцията и разрешаването на бъдещи разногласия.

Британските таблоиди приготвят публичното мнение за възможния неуспех на комерсиалните договаряния с Европейски Съюз, като упрекват Франция и нейните "неоснователни " претенции, написа френският в. "Либерасион ".

По открита историческа традиция, "жабарите " са постоянно желана цел, когато има потребност от някой, който да бъде упрекнат, отбелязва изданието. В случай, че не бъде реализирано съглашение, доставките на медикаменти могат да намалеят с до 40 на 100 през трите месеца след Брекзит, написа английският в. "Телеграф ", като цитира изминал документ на английското държавно управление, разглеждащ следствията от най-лошия сюжет на развиване на договарянията с Европейски Съюз.

Англия може да се сблъска с повишаване на цените на храните, дефицит на гориво, инфлация и публични безредици, написа английският в. "Дейли мейл ", като цитира същия документ за следствията от възможен Брекзит без съглашение.

Провалът на договарянията ще увеличи и заплахата от тероризъм, конфликт сред английски и европейски риболовни кораби, многочислени митинги и контра-протести. Недостигът на медикаменти за ветеринарни цели ще ограничи способността на държавното управление да предотвратява и управлява вероятни епидемии.

Документът, чиято достоверност беше доказана, изтече, откакто министър председателят Борис Джонсън съобщи пред основния английски договарящ Дейвид Фрост, че ще напусне договарянията до 48 часа, в случай че Европейски Съюз не се откаже от нелепите съгласно него условия, които биха лимитирали независимостта на Англия.

Драматичните осъществявания на Урсула фон дер Лайен и Борис Джонсън демонстрират какъв брой са високи залозите в договарянията за реализиране на комерсиално съглашение, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Двамата приготвят публичното мнение за подписване на съглашение, което изисква взаимни отстъпки, или за Брекзит без съглашение, който ще докара до нарушавания на хода на търговията през Ламанша. Евентуални отстъпки ще бъдат мъчителни, изключително за Борис Джонсън, който пристигна на власт с обещанието "да завърши Брекзита ". Сега той би трябвало да реши дали европейските условия са прекомерно огромна опасност за неговата визия за английския суверенитет.

Джонсън към този момент знае, че сключването на съглашение, което може да се сметне за изменничество към Брекзит, може да го сблъска с фракцията в Консервативната партия, която го докара до премиерския пост. Същите поддръжници на Брекзита, които се разправиха с неговата предшественичка Тереза Мей.

Независимо от резултата, четири и половина години след референдума, на който британците взеха решение да изоставен Европейски Съюз, следва последното деяние на Брекзит драмата, отбелязва американското издание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР