На проведената в периода 3–5 декември 2021 г. Национална конференция

...
На проведената в периода 3–5 декември 2021 г. Национална конференция
Коментари Харесай

Полицейският синдикат: Незабавно да спрат всички промени в МВР

На извършената в интервала 3–5 декември 2021 година Национална конференция СФСМВР одобри стратегически решения, които подхождат в огромна степен на контрактуваното по време на договарянията за подписване на съдружно съглашение сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България в частта Вътрешна сигурност.

Стратегическата визия на СФСМВР значително съответствува със декларираните от преговорните екипи на политическите партии и обединения планове за смяна в областта на публичния ред и вътрешна сигурност, оповестяват от Синдикатите в Министерство на вътрешните работи. От Федерацията регистрират това като доста положително начало и виждат учредения да чакат, че след образуването на постоянно държавно управление, политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи ще показват нов взор върху проблемите в Министерството и нов метод за тяхното решение.

УС на СФСМВР отбелязва като позитивен сигнал обстоятелството, че препоръчаните от Федерацията незабавни ограничения, осигуряващи в къси периоди спомагателен учредителен запас на Министерство на вътрешните работи, са признати от договарящите.

Като сериозно значими условия СФСМВР разпознава:

- Участие на гражданското общество на всички стадии от обмисляне и осъществяване на промяната.

- Пряко и интензивно присъединяване на синдикалните организации на чиновниците в Министерство на вътрешните работи по време на целия развой – като източник на сериозна експертиза и противоположна връзка.

- Кардинално преразглеждане на ролята на обществения разговор в системата.

Предвид декларираното от политическите партии буди неразбиране неналичието на такова мислене в административните дирекции и изключително за една от тях - Дирекция " Правно-нормативна активност ", поради особената ѝ роля за използване на правото в една правоохранителна институция. УС на СФСМВР упорства работата на тази дирекция през последните минимум 5 години да бъде подложена на задълбочена проверка за определяне на вредите, нанесени на Министерството вследствие на нейни дейности и безучастие, идентифициране на аргументите за тях и набелязване на ограничения за отстраняването им.

Липса на адекватност по отношение на вижданията за смяна се виждат и в редица управителни чиновници, като блестящо доказателство за това са предлагани промени на нормативна база, без да са изпълнени изискванията за спор по тях.

СФСМВР декларира ясно, че такива дейности, в сегашния миг са в мощно несъгласие с контрактуваното на работните срещи и са мощно демотивиращи за освен за членовете на Федерацията, само че и за всички чиновници на Министерство на вътрешните работи.

СФСМВР упорства политическото и професионално управление на Министерство на вътрешните работи неотложно да прекратят всевъзможни нормативни, структурни и функционални промени в Министерството до съставянето на държавно управление и назначението на нов политически кабинет.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР