На пресконференция, предавана късно снощи по австрийската телевизия, федералният канцлер

...
На пресконференция, предавана късно снощи по австрийската телевизия, федералният канцлер
Коментари Харесай

Забраняват достъпа до ресторанти, хотели и болници на всички неваксинирани в Австрия

 На конференция, излъчена късно нощес по австрийската телевизия, федералният канцлер Александър Шаленберг и министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн направиха изказвания за решенията, взети след съвещание на държавното управление с ръководителите на австрийските провинции за справяне с коронакризата.

Към тристепенния проект на ограниченията, насочен съгласно заетостта на болничните кревати в интензивните отделения, се прибавят още две нови степени.

Изменение има в съществуващата до момента трета степен на проекта, при която се допуска, че са заети 400 интензивни кревати от общо към 2000. Мерките, планувани в този случай, се ползват незабавно, без да се изчаква седемдневен период, както при степените 1 и 2, където надлежно заети са 200 и 300 интензивни кревати.

В добавените от през вчерашния ден вечерта две нови степени - 4 и 5, ограниченията засягат неимунизираните лица, към които канцлерът насочи зов да се имунизират допустимо най-бързо, с цел да се защитят и да проявят взаимност към близките.

При четвърта степен, която се включва при 25-процентна претовареност на интензивните кревати, или 500 кревати, незабавно се задейства правилото само имунизираните и оздравелите да имат достъп до заведенията за хранене, хотелите и всеобщите мероприятия, както и до лечебните заведения и домовете за възрастни.

На работното си място неимунизирани ще могат да вървят само след негативен ПСР-тест. Антигенните проби не се зачитат.

При пета степен, която се задейства при 30-процентно натоварване на интензивните кревати, равностойно на 600 кревати, се вкарва локдаун за неимунизираните. Мерките за тях ще са същите както налаганите в предишното локдауни. Неваксинираните ще имат право да напущат домовете си единствено в строго избрани случаи - с цел да вървят на работа, с цел да си купуват храна или за посещаване на разположение от тесния фамилен кръг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР