На предстоящите избори в Северна Македония ще се сблъскат партии

...
На предстоящите избори в Северна Македония ще се сблъскат партии
Коментари Харесай

Ковачевски: Северна Македония е пред избора за Европа или за нещо друго

На идните избори в Северна Македония ще се „ сблъскат ” партии със западна и такива с несъмнено източна ориентировка, сподели пред медиите министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщи Българска телеграфна агенция. 

„ Северна Македония е пред избора за Европа или за нещо друго. От едната страна е обединението, предвождана от СДСМ, с която станахме членове на НАТО и започнахме договаряния с Европейски Съюз, от другата страна са политически партии, които бяха срещу участието в НАТО и през днешния ден са срещу участието в Европейски Съюз. Говорят за някакво различно решение, което никой нито е виждал, нито може да види, тъй като не съществува. Тези избори няма да са сред лявото и дясното, а сред Запада и Изтока ”, уточни той след откриването на конференция на тематика " Година на европейските благоприятни условия ", проведена от държавното управление на страната.  

Конференцията е двудневна и на процедура е последното огромно събитие, проведено от настоящето държавно управление на страната. В четвъртък сутринта Ковачевски ще подаде оставка, с цел да стартира процедура по сформиране и избор на техническо държавно управление, което би трябвало да приготви идните избори в страната.

Този интервал в Северна Македония е извънредно динамичен, тъй като процедурата по желание на техническо държавно управление, в което би трябвало да вземат участие и представители на опозицията, съгласно контракта от Пържино, поставил завършек на политическата рецесия през 2015 година, се усложни поради решението на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ да предложи министри в техническото държавно управление, само че да гласоподава „ въздържал се ” при избора му. 

„ Никой не може да се държи като 13-годишно дете: ще предложа и няма да гласоподавам. Намерете ми образец по света, когато някой е предложил министри и е помолил някой различен да гласоподава за тях ”, сподели през днешния ден Ковачевски, припомняйки, че Талат Джафери, поради който от ВМРО-ДПМНЕ настояват, че няма да поддържат техническото държавно управление, е бил министър на защитата точно в държавно управление, ръководено от ВМРО-ДПМНЕ. 

Ковачевски счита, че до неделя, когато техническото държавно управление би трябвало да бъде гласувано, има задоволително време и „ всички, които вземат участие в този развой, би трябвало да се отнесат съществено към него ”.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР