На председателя на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев, който

...
На председателя на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев, който
Коментари Харесай

Председателят на Държавната комисия по хазарта е на свобода срещу 40 000 лв.

На ръководителя на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев, който по-рано през днешния ден беше притеглен като обвинен по делото против Васил Божков, е избрана мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 40 000 лева Това заяви за " По света и у нас " наблюдаващият прокурор Венцислав Фердинандов.

 © Снимка: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Фердинандов посочи, че на Георгиев са повдигнати обвинявания за длъжностни закононарушения, защото като ръководител на Комисията по
хазарта Георгиев не е упражнил надзор върху декларациите за доходи, подавани от хазартните оператори и по този метод е разрешил лотарийните игри на Васил Божков да заплащат доста занижени такси за активността си.

Фердинандов посочи още, че Алекс Георгиев не е бил част от проведената незаконна група, ръководена от Васил Божков. Пред нашия кореспондент Иво Никодимов, Фердинандов сподели още, че с изключение на Георгиев, през днешния ден е повдигнато обвиняване на още едно длъжностно лице, член на Комисията по
хазарта, само че не посочи за кого става въпрос и какви обвинявания са повдигнати, защото на този стадий това е следствена загадка.

Според Фердинандов с изключение на Васил Божков и Борис Бекяров, отвън страната е арестуван още един от търсените бизнес сътрудници на Божков. По информация на " По света и у нас " той е арестуван дружно с Божков в ОАЕ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР