На пръв поглед измиването на косата е елементарен въпрос. Има

...
На пръв поглед измиването на косата е елементарен въпрос. Има
Коментари Харесай

Най-големите грешки, които допускаме при измиване на косата

На пръв взор измиването на косата е обикновен въпрос. Има обаче няколко неточности, които може да вършиме неумишлено, а те може да доведат до суха, чуплива коса и даже инфектиране на скалпа. За благополучие ние знаем по какъв начин да променим това. Благодарение на нашите препоръки косата ви постоянно ще наподобява по този начин, като че ли преди малко сте излезли от фризьорския салон.

Ето кои са най-често допусканите неточности при измиване на косата ви, които може да допринесат за загубата на здравия ѝ и бляскав тип.

1. Използване на шампоан прекомерно постоянно

Според експертите не е належащо да употребявате шампоан всякога, когато миете косата си. Изплакването на косата единствено с вода няколко пъти седмично е задоволително, с цел да се отървете от мръсотията. Използването на шампоан е чисто козметично. Пяната, създадена от шампоана, отмива себума, който е нужен на хубавичко коса – овлажнява я и я защищава от увреждане.
Продуктите, с които в действителност повреждаме косата си!
Косата ни е подложена на стрес всеки ден, което може да докара до повредена, суха, чуплива коса с течение на времето. Въпреки че някои л...

2. Нанасяте шампоана върху връхчетата на косата

Ако нанесете шампоан в региона на скалпа и по-късно добавите още към останалата част от косата си, можете да повредите краищата. Луковиците отделят най-вече себум, тъй че използвайте шампоана единствено върху скалпа си, а не върху краищата на косата. Обикновено те са по-сухи и втриването на шампоан в тях ще ги накара да наподобяват още по-малко овлажнени. Това може да докара даже и до тяхното раздробяване!

3. Триете скалпа си с нокти

Енергичното триене на скалпа може да аргументи раздразнение и в следствие даже да докара до неприятни кожни инфекции. Влажната коса е по-деликатна. Агресивното триене води до усложнение на косата, раздробяване и намаляване на космените фоликули. Най-добре е когато миете косата си, да я масажирате нежно в корените с върха на пръстите или дланта си. Без прекалено натискане!

4. Измивате косата си с гореща вода
Не прави това с косата си, в случай че искаш да бъде здрава
Силната коса е знак на положително здраве, плодовитост, женственост и хубост. Увлечени в постигането ѝ, от време на време подхващаме неправилни дей...

Хладката вода е най-подходяща за измиване на косата. Топлината предизвиква по-голяма трошливост и отслабва космените луковици. По-хладката вода отваря кожичките на косъма, с помощта на което по-добре всмуква маслата и овлажняващите субстанции от балсама. Най-добре е да завършите процедурата за измиване на косата, като изплакнете главата със студена вода. 

5. Разресвайте косата си мокра

Невъзможно е да разресвате мокра коса, без да я повредите, тъй като влажните влакна са най-слаби. Избърсването на косата ви с забрадка също може да я повреди. Най-сигурният метод да изсушите косата си е като деликатно отстраните непотребната влага и я оставите да изсъхне естествено. Дори и доста да бързате за среща, постоянно спазвайте това предписание!

Случвало ли ви се е да вършиме някоя от тези неточности, до момента в който миете косата си?

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР