На практика всеки, който е постигнал значителни успехи в живота,

...
На практика всеки, който е постигнал значителни успехи в живота,
Коментари Харесай

Как най-богатите и успели предприемачи използват свободното си време

На процедура всеки, който е постигнал обилни триумфи в живота, ще признае, че неговите или нейните привички са изиграли огромна роля за това. Ако някой желае да стане като всички съумели бизнесмени, водачи и ръководители, най-хубавият метод е да види какви са техните привички. Действията се трансформират в привички, които построяват продуктивността — определящият фактор за триумф или неуспех.

Подражаването на някого включва проучването на целия му живот и научаването по какъв начин той или тя живее, диша и работи. Много изследвания, изявления и книги са отдадени на метода, по който съумелите бизнесмени работят, само че не се обръща задоволително внимание на това по какъв начин те употребяват свободното си време. Ето някои от нещата, които богатите и съумелите вършат, когато не са заети с работа.

1. Те се разсънват едновременно

Ако има едно нещо, което съумелите хора не вършат, това е да спят до късно през уикендите. Това е по този начин, тъй като доста изследвания акцентират значимостта на това да се съблюдава Циркадния темп, с цел да се поддържа едно чувство за поредност. Когато режимът ни на сън се наруши, това се придвижва и в останалата част от седмицата и обърква тялото ни. Събуждайки се по същото време и през уикендите, съумелите хора разрешават на тялото си да резервира един непрекъснат темп.

Някои съумели хора са известни с това, че стават рано, като основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук, който се разсънва в 3:45 часа сутринта. Главният изпълнителен шеф на Ellevest Сали Кроучек, става в 8:00 часа сутринта, а Опра Уинфри, Мишел Обама, Марк Уолбърг и доста други също употребяват сутрините си по допустимо най-хубавия метод.

2. Те не стопират да се учат

Най-голямата неточност, която хората вършат откакто се дипломират от университета, е да помислят, че са завършили с образованието. Всъщност, ние в никакъв случай не завършваме с това да научаваме нови неща. Винаги има нещо ново, което да се научи и сфера, в която да се усъвършенстваме. А съумелите бизнесмени намират способи да включва това целеустремено в своя календар.

Всяка година милиардерът Бил Гейтс взема две седмици отмора, в които се откъсва изцяло от работата си и се потапя в четене на книги. Постоянното научаване на нови неща е от значително значение за някой, който желае да продължи да израства, а това включва обособяване на време за четене, за онлайн курсове и за слушането на подкасти през уикендите или когато разпуска преди лягане.

3. Те се грижат за здравето си

Физическото здраве е значим фактор, способствуващ за триумфа на бизнесмените и в работата. Много изследвания свързват физиологическото и психологичното здраве. Едни от най-видните бизнесмени в света признават, че поддържат непоколебим състезателен режим без значение какъв брой заети са.

Здравословният метод на живот значи освен това от подсилване на тялото във физическо отношение. Той също по този начин построява прочувственото положение на човек — нещо, което доста бизнесмени имат податливост да подценяват. Има една хилядолетна философия, която прави връзка сред физиологията и логиката на психиката на човек. Колкото по-здрави сме, толкоз по-щастливи ставаме. Нещо повече, здравословният метод на живот, който включва постоянен спорт и здравословно хранене, придава една целокупност на живота ни, с изключение на, че ни обезпечава повече сила, с цел да се концентрираме по-добре. Не е загадка, че по-здравите хора работят по-ефективно. Те са по-концентрирани, по-издръжливи, имат по-голям порив и креативност. Това са единствено част от многото изгоди от това човек да се грижи за здравето си. Затова се грижете за мускулите си първоначално или в края на деня и продължавайте и през уикендите.

4. Те прекарват време с обичаните си хора

Популярният специалист в областта на обществените медии и предприемачеството Гари Вайнерчук е прочут с това, че работи по доста в делничните дни. През уикендите обаче той споделя, че се занимава напълно с децата и употребява по на-добрия метод времето, с цел да е със своето семейство. Обратно на известното разбиране, триумфът в работата не би трябвало непрекъснато да в спор с триумфите в дома и фамилията. Успелите и богати хора към момента обичат да отделят време, което да прекарват с другари и родственици и даже признават, че това е в основата на тяхното професионално израстване.

Най-тъжното нещо в живота е да преследваме толкоз доста материални триумфи, че да пропущаме нещата, които са най-важни за нас – нашите връзки с другите. Животът съставлява едно огромно балансиране на моменти, до момента в който намираме време за фамилията и приятелите и за безкрайните задания в работата. Когато обаче намерим този баланс, даже и той да не е съвършен на моменти, сме на път да реализираме нещо огромно.

5. Те си намират занимание

Наличието на занимание или някакво предопределение оказва помощ на хората да бъдат в оптимално положение и да бъдат изобретателни. Тези планове постоянно нямат нищо общо с работата им и съвсем не са свързани с изкарването на пари. Някои занимания може да включват основаването на музика, преходи в планината, снимка, писане на разказ и доста други. Тези занимания оказват помощ за подготвянето на мозъка за значими решения и стратегическа работа, когато е време да се поставят съществени старания по време на работа.

Успехът е развой

Има доста други препоръки и практики, които могат да оказват помощ на човек да стане по-успешен бизнесмен. Може и да смятате, че ви следва да изминете дълъг път, откакто сте прегледали тези препоръки, само че това не би трябвало да ви пречупва. Всички ние сме работа в напредък. Понякога това, което е по-важно от това какъв брой път сте минали, е въодушевлението от това какъв брой още имате пред себе си. Затова не забравяйте да се наслаждавате на пътуването. В края на краищата триумфът е развой, а не дестинация. При това занимателен.

Затова не чакайте, до момента в който “стигнете там”, с цел да се насладите на момента.
Българският бизнесТърсите жилище в необятния център на София? Имаме три неустоими предложенияАнгел Хаджийски: Оставам позитивно надъхан за българския пазарВенета Христова, MaxView: Цените на парцелите ще не престават покачването си
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР