На прага сме на битката за 7-о място в Първа

...
На прага сме на битката за 7-о място в Първа
Коментари Харесай

Славия и Етър се вкопчват в люта битка за Европа

На прага сме на борбата за 7-о място в Първа лига. В две срещи в границите на три дни Славия и Етър ще дефинират по-добрия, отборът, който ще стигне до баража за квота за европейските клубни шампионати.

Първият дуел е на стадион „ Славия” от 20.00 часа. Срещата ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута, в развиване, в GONG.BG.

Много любопитен ще бъде конфликтът сред двата отбора и от позиция на спора, който се разви през седмицата сред новия селекционер и рецензията на президента на Славия Венцеслав Стефанов за разширения лист с извикани играчи за националния отбор.

Към капитана на „ белите” Янис Карабельов има сериозен интерес от страна на клуб в Русия. Футболистът попадна и измежду определените за мачовете против Косово и Чехия от страна на Красимир Балъков. Любопитен факт е, че в предходния мач с Ботев Вр Янис Карабельов мина границата от 100 мача за белите в шампионата и има към този момент 101. Дебютът на юношата на клуба в Първа лига бе на 28 септември 2013 година при загубата с 0:1 от Левски.

Отборът на Славия се намира в серия от 3 следващи мача в Първа лига, без да допусне гол във вратата си – 1:0 против Дунав в Русе, 0:0 против Ботев Пд на открито и 1:0 след продължения против врачани вкъщи.

Златомир Загорчич обаче ще бъде на трибуните, откакто беше изпъден в реванша против Ботев Враца. Мартин Кушев ще влезе в ролята на индивида, който ще диктува протичащото се от пейката на „ белите”.

По всичко наподобява, че Етър ще бъде в най-благоприятен състав при гостуването в първия дуел против Славия. Отборът завоюва всеки от четирите си мача със Славия след завръщането на болярите в елита – два пъти по 2:1 през предишния сезон, 3:0 на „ Ивайло” и 1:0 в „ Овча купел” през сегашния, като в този интервал белите си означиха 3 автогола.

Етър има самочувствието, че през предишния сезон завоюва два баража за извънредно класиране – полуфинален конфликт с Пирин Бл (2:1 вкъщи и 1:0 навън) и край за 11-ата позиция с Дунав (2:0 на „ Ивайло” и 2:1 в Русе).

Вторият мач в борбата сред Славия и Етър за 7-о място в Първа лига ще се организира във Велико Търново на 23 май, четвъртък.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР