На прага на светлите празници цяла Европа търси отговор на

...
На прага на светлите празници цяла Европа търси отговор на
Коментари Харесай

Коледа по време на COVID: Какво ще се случи с базарите в Европа?

На прага на светлите празници цяла Европа търси отговор на въпроса - по какъв начин ще послещнем Коледа в изискванията на COVID-19. Една от огромните незнайни е ще се състоят ли обичайните коледни базари на площадите в европейските градове, или епидемията ще наложи въвеждането на следващите ограничавания.
Отговорът е - и да, и не. Коледни базари въпреки всичко ще има, само че те ще се проведат според всички противоепидемични ограничения. Сиреч - еднопосочно придвижване, носене на защитни маски, съблюдаване на отдалеченост.

В Прага няма да има гала по запалване на коледните светлини. На базара в Чехия пък няма да се употребяват храни и питиета. ФрогНюз напомня, че потреблението е неразрешена и на базара в София като не се разрешава разполагането на маси в региона на коледния базар. На базара в Мадрид двойно е понижен броят на щандовете.

Германия е известна със своите коледни базари. На площадите нормално се събират големи тълпи от хора, продава се греяно вино, джинджифилови бисквити, наденички и какво ли още не. Базари във Франкфурт, Дортмунд и Берлин са били отсрочени. Популярният коледен базар в Страсбург, Франция, също няма да се състои. Отлага се и този в Брюксел, Белгия.

Италия също вкарва сходни ограничавания. Страната е под обсада поради следващият пик на инфектирани. Италия бе една от най-лошо ударените от епидемията страни в света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР