На потресаваща гледка се натъкна фейсбук потребител, вървейки по улицата

...
На потресаваща гледка се натъкна фейсбук потребител, вървейки по улицата
Коментари Харесай

Срам! Изхвърлиха България на боклука

На потресаваща панорама се натъкна фейсбук консуматор, вървейки по улицата в родния си град. 6 от 9-те тома на " История на България " се валяли край казаните за отпадък. Възмутен, инж. Георги Марков популяризира фотография от шокиращата панорама в обществените мрежи. Ето какво написа той. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" БЪЛГАРИЯ В ЕДНА СНИМКА

Вървейки по ул. Капитан Мамарчев довечера в Силистра пред блок 16Б се натъкнах на панорама, която разсъни много страсти в мен.

До контейнера за отпадък бяха изхвърлени 6 от 9 тома от поредицата " ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ " издадена през далечната 1987 година от Българска академия на науките - Българска академия на науките. До колкото знам това е научно издание, което обгръща историята на България и българските земи от древността до наши дни, а основаването и е обвързвано с честването на 1300-та годишнина на България.

Ако би трябвало да съм почтен подминах, направих 10 крачки и си споделих, че това не може да бъде действително. Върнах се. Кой по дяволите може да му мине през акъла да изхвърли тези книги? Изобщо каквито и да е книги?!... СРАМ! УЖАС!

Веднага се сетих за учителката ми по история Margarita Aleksandrova, която ми преподаваше в гимназията, въпреки и да не ми пишеше високи оценки още я помня. Оказа се че и имам телефона, звъннах и се разбрахме на следващия ден да занеса книгите в ПМГ " Св. Климент Охридски " и те да станат част от библиотеката на учебното заведение.

Направих информация в интернет и останах сюрпризиран, че поредицата се продава в разнообразни уеб сайтове на стойност от 500 до 1000 лева

ДО СТАРИЯ СОБСТВЕНИК:

Уважаеми господин / госпожо,
Сигурен съм, че този пост ще доближи до Вас и желая да знаете, че действието Ви е позор, както за Вас, по този начин и за всички нас, като народ. Работата ми е обвързвана с издаване на вестник и макар, че не съм публицист знам, че който каквото и да приказва - Написаното остава! Тези книги са всичко друго, само че не и отпадък.

За да не ставам прост ще завърша с една настояща мисъл на Джордж Сантаяна: " Народ, който не помни историята си, е жертван да я повтори! "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР