На последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват промените

...
На последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват промените
Коментари Харесай

Гласуват удължаването на срока на личните документи

 На последното за седмицата пленарно съвещание депутатите ще гласоподават измененията в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, с които се удължава гратисния интервал на замяна на персонални документи.

Промените са по предложение на ръководещите от ГЕРБ, а то е подбудено от усложняващата се епидемиологична конюнктура в страната. Срокът на годност на огромен брой персонални документи изтича в края на 2020 година и началото на 2021 година, което допуска тяхната всеобща замяна и надлежно усложнения при спазването на въведените противоепидемични ограничения и образуването на огромните опашки пред съответните звена в Министерство на вътрешните работи.

По-сега настоящите правила валидността на всички документи за идентичност, които изтичат в интервала от 13 март – 31 октомври тази година, се удължава с 6 месеца. Новите текстове плануват този период да бъде повишен до 31 януари 2021 година

Със законопроекта се основава опция за българските жители, чиито паспорти и персонални карти са с удължена годност, да могат в изискванията на пандемия от COVID-19 да изоставен страната, в която обитават и да се завърнат в България, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР