На последното ми дежурство имах 18 пациенти. Един от тях

...
На последното ми дежурство имах 18 пациенти. Един от тях
Коментари Харесай

Български лекар в САЩ: Щеше да е комедия, ако не беше трагедия

" На последното ми дежурство имах 18 пациенти. Един от тях беше млад и изглеждаше изцяло възобновен. Нямаше проблеми с дишането, цяла седмица тестванията му бяха негативни. Готвех се да го изпиша, когато внезапно подвигна температура и го втресе. Оказа се, че в действителност не е оздравял или вирусът го повтаря. Не можем да разберем. "

Това ни споделя български доктор, поискал анонимност, който работи във Филаделфия. Д-р Б. има специалности по детска кардиология, вътрешни заболявания и палиативна медицина. В болничното заведение във Филаделфия, където работи, не е имало огромен пик като този в Ню Йорк. Защото, споделя медикът, Ню Йорк е бил " опитното зайче ", дало уроци за грешките при лекуването на Covid-19.

" Много сътрудници в Ню Йорк първоначално сбъркаха, като интубираха болните единствено тъй като сатурацията им е 80%. После не можеха да ги откачат от апарата седмици наред, което срина здравната система там. Да, лабораторните индикатори са значими, само че за всеки пациент би трябвало да решаваш най-вече въз основата на клиничната картина, която разпростира. Ако някой стартира да диша 40 пъти в минута като новородено и не го наблюдаваш, може да се измори да диша и да спре. Затова сме непрекъснато до тях. Ние лекуваме хора, а не рентгенови фотоси и лабораторни индикатори ", изяснява лекарят.

И прибавя: " Едно от най-важните знания по време на борбата против вируса е познанието за себе си - какъв брой неорганизирани сме като страна и какъв брой дълбоки са несъгласията посред ни. Особено с хората от вътрешността на страната, които бяха срещу затварянето на страната и фанатично имат вяра, че няма потребност от защитни ограничения. Но най-фанатичната религия е вярата на тези с най-ограничени знания ".

Д-р Б. не пести рецензии и по адрес на президента Доналд Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР