На последните избори с хартиени бюлетини, над 460 000 невалидни

...
На последните избори с хартиени бюлетини, над 460 000 невалидни
Коментари Харесай

Кирил Петков: Радостин Василев предупреди БСП, че коалиция с ПП ще е невъзможна

На последните избори с хартиени бюлетини, над 460 000 невалидни бюлетини. Има Такъв Народ не влезе в този парламент единствено с 4000 бюлетини. Представете си каква замяна на вота може да има с хартиени бюлетини. Това съобщи експремиерът, водач и народен представител от " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков.

 

Според него зад връщането на хартията стои желанието на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да обезвреждат политическите си съперници. Той подсети, че Политическа партия е втора политическа мощ, а Демократична България е повишила % си на последните избори. „ Ставаме огромна опасност. Те (ГЕРБ-СДС и ДПС) взеха решение, че не могат да си разрешат още едни почтени избори “, съобщи някогашният министър председател.
С машините те губят позиции в Народното събрание. Как може най-важният проблем на страната да е хартиената бюлетина. От една страна приказват хубави приказки, а като пристигна ред да се прави нещо съществено, те не вършат нищо, разяснява той.

От една страна те ни канят на диалози за съставяне на държавно управление, а от друга първия закон, който внасят е за връщането на хартиената бюлетина. Ние предлагаме да създадем всичко допустимо, с цел да подсигурим сигурността на машинния избор. В 21 век сме, има метод да се управляват тези неща. Ако има предпочитание, има и метод. Готови сме да седнем с всички на една маса и да обсъдим точка по точка какво да се направи, с цел да се подсигурят в допълнение изборите. Те все едно споделят да спрем да използваме компютрите, тъй като може да има вирус и да се върнем към печатната машина. Това е неуместен мотив, уточни Петков.

Ние имаме като партия два казуса. Първият е да решим проблемите на хората, а втория е да си осъществим обещанията, които дадохме на гласоподавателите. Ние желаеме да приказваме за политики, не за ръководство. Ние си даваме цялата стратегия авансово, с цел да знаят ръководещите авансово за какви политики и решения ще гласуваме " за ". В това се показва нашата позиция на градивна съпротива.

За да стигнат парите на бюджета по нашата стратегия, би трябвало да се поправя сегашния бюджет, в който има извънредно висока сума, заложена за финансови разноски. Там са заложите към 8 милиарда лева Когато няма инхаус процедури и обири, ще има пари за значимите ограничения. При нашия бюджет ще има задоволително ограничения за хората, само че най-после няма да има бюджетен остатък, който за няколко дни да се раздаде на " наши хора ". Това просто няма да има по какъв начин да се случи, уточни той.

Сметката излиза и доказателство за това е настоящия бюджет. Ако следващата година имаме 3% напредък и финансови разноски тази година, ще понижим недостига, добави Петков.

 

Що се отнася до концепцията на Движение за права и свободи за машината, която валидира бюлетини, Петков я дефинира " за фишек " - тъй като щяло да има мотаене по кое време ще се вкара, някъде надалеч във времето. ГЕРБ и Движение за права и свободи осъзнаха, че при почтени избори, даже да са първа политическа мощ, не могат да се разпрострат с " този мащаб ". Затова взеха решение, че не им трябват почтени избори, акцентира Петков пред Нова телевизия.

 

Политическа партия и с " Демократична България " почнаха да стават все по-голяма опасност за тях, добави той.

 

" Толкова доста бързат - това ли е най-важното за хората, да им се подмени вотът ", попита Петков, който видя " едно равнище на безсрамие " - " от една страна приказват хубавите приказки ", от друга като пристигна времето за действителните решения за прогрес, " не вършат никакъв компромис ". 

 

Радостин Василев де факто предизвести Българска социалистическа партия, че в случай че продължава по този начин, коалиция с Политическа партия ще е невъзможна. За всеки от тези 16 значими за България ограничения, които начертахме, можете да бъдете сигурни, че ще подкрепим всяко рационално предложение след диалог, даде обещание Петков. Няма по какъв начин при тези ограничения да има в края на годината " едни остатъци, които да раздадем на наши хора ", добави той.

 

Що се отнася до съветския нефт, Петков предизвести, че в допълнение мито ще влезе в европейския бюджет, не българския.

 

А в случай че таксуваме свръхпечалба, в действителност няма да можем да обложим " Литаско ", тъй като е в Швейцария, а единствено ишлемето от " Лукойл Нефтохим ".

 

Затова и най-добре е съветският нефт, който се внася, да се употребява единствено за произвеждане на горива за България. Петков уточни, че скоро Политическа партия ще внесе съответни ограничения - тъй като дерогацията от европейското петролно ембарго (до декември, 2024 година) ни дава опция да имаме едни цени на горивата на българския пазар, и други на европейския. Европейска комисия не би желала да види по какъв начин артикули от съветски нефт, направени от " Лукойл Нефтохим ", излизат от нас, предизвести експремиерът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР