На последната сесия на Общински съвет-Пловдив за 2021г. бе гласувана

...
На последната сесия на Общински съвет-Пловдив за 2021г. бе гласувана
Коментари Харесай

ОбС Пловдив гласува над 124 000 лв. финансова помощ за пловдивчани с репродуктивни проблеми

На последната сесия на Общински съвет-Пловдив за 2021г. бе гласувана финансова помощ от 12 685 лева, която бе отпусната на поданици на град Пловдив с репродуктивни проблеми. През тази година Общински съвет е дал своя вот 8 решения, с които са отпуснати малко над 124 хиляди лв., с които са били подкрепени поданици на община Пловдив, кандидатствали за финансово подкрепяне за лекуване на неплодородие. През актуалната година Общински съвет е разгледал и одобрил 68 заявки за финансова помощ.

Председателят на непрекъснатата комисия по опазване на здравето и обществени действия към Общински съвет доктор Христамян, показа че финансовата помощ, която се оказва на жителите с репродуктивни проблеми, е работеща и доказателство, че положителните неща в пловдивското опазване на здравето се случват, когато има схващане от всички.

Средствата, планувани за финансовото подкрепяне на лекуването на неплодородие се гласоподават всяка календарна година с бюджета на Община Пловдив, по предложение на избраната комисия според правилника за финансово подкрепяне на лекуването на неплодородие на фамилии, двойки и дами без сътрудник, имащи репродуктивни проблеми, житeли на Община Пловдив.

От плануваните в бюджета на Община Пловдив средства се финансират проучвания и процедури, осъществени в лечебните заведения, като за кандидатстващите се дефинират самостоятелно и са в размер до 2000 лева Комисията има вяра, че и през идната година ще има изискванията и опцията, да подкрепя съгражданите си при потребност от лекуване на репродуктивното им здраве,както и да приспособява и надгради помощта по отношение на типа на нужното лекуване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР