На поредно заседание днес по делото за убийството на Евгения

...
На поредно заседание днес по делото за убийството на Евгения
Коментари Харесай

Орлин Владимиров проговори: Спречкахме се и Евгения удари главата си в шкаф

На следващо съвещание през днешния ден по делото за убийството на Евгения Владимирова за първи път проговори брачният партньор ѝ Орлин, който е обвинен за нейната гибел.

" Всичко се случи на 13 октомври 2021 година. Ние седнахме да обядваме към 14-14:30 часа. Приключвахме да ядем и започнахме да разчистваме масата, след което се скарахме. Когато нещата ескалираха, Евгения ме удари по главата. После тя се обърна към кухненския плот, тогава аз се приближих към нея. Тя се обърна, взе от масата чаша и аз хванах нейната лява ръка. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, след което двамата паднахме. Тя се удари в ръба на шкафа, тогава осъзнах какво става. Загубихме равновесие и залитнахме, тя си удари главата в ръба на шкафчето на тв приемника. Видях, че тя е безжизнена. Разтърсих я и видях че има кръв по ръба на шкафчето. Тогава разбрах, че съм я умъртвил и започнах да си представям по какъв начин детето ни ще се върне от предучилищна и ще види цялата сцена. Започнах да шетам с един моп. Свалих си тениската и започнах да избърсвам с нея и осъзнах, че не желая детето да види всичко това и да се травмира. Започнах да разтребвам ", това изясни Орлин пред съда.

Той не пожела да дава повече пояснения и да дава отговор на въпроси.



Братът на Евгения – Николай Чорбанов, предяви искане съдът да вземе административни ограничения по отношение на един от тримата юристи на Орлин Владимиров - юрист Михалков, заради това, че в предишно съвещание той изиска да бъде направена ескумация на Евгения, като брат ѝ дефинира това, като „ извънредно травматично събитие за фамилията “. 

„ Той желае ескумация на кокалите на сестра ми “, възмути се Николай и дефинира, че поругава паметта на Евгения.

„ Този юрист е пуснал тъжба и против мен “, сподели още Николай Чорбанов, като изясни, че бранителят тормози него, фамилията му и близки до тях.

Съдът отхвърли това искане, като го откри за " безпричинно ".

Междувременно пред съда имаше и нови доказателствени претенции от страна на бранителите на Орлин Владимиров. Беше поискана експертиза, която да изследва съответната кръв дали е човешка, дали е от жена и коя е нейната кръвна група. Това бе обосновано, като " нужда е с оглед изясняване на делото “. Искането е да се изследва съответната кръв, която се намира в жилището на шкафчето и ДНК експертиза на вероятно конфискуваната кръв.

Съдът отхвърли настояването за ДНК експертиза.

В началото на октомври 2021 година тялото на Евгения бе открито в куфар край водоем наоколо до Перник. На предишни съвещания стана ясно, че Евгения е била удушена в дома си, след което лицето ѝ било завито със стреч фолио.

По-късно тялото ѝ било сложено в куфар, закаран до водоема в Перник. Един месец след закононарушението тялото на Евгения бе намерено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР