На пореден протест излязоха жителите на няколко пернишки села. Причината

...
На пореден протест излязоха жителите на няколко пернишки села. Причината
Коментари Харесай

От 20 на 700 лв. скача такса смет в Перник

На следващ митинг излязоха жителите на няколко пернишки села. Причината е деветкратното увеличение на такса - " Смет ". Те се събраха пред постройката на съда в Перник, заяви NOVA.

Заведено е и дело след подадени тъжби до Административния съд.

Средната цена, която хората са плащали досега, е сред 20 и 50 лв.. След нарастването цените скачат фрапантно – до над 700 лева

От това нарастване ще пострадат хората от всички села и от град Батановци. Събрали сме подписи от над 4000 недоволни жители.

Увеличението е стопански голословно, защото неведнъж искахме от Община Перник да показа какъв брой са разноските по сметосъбирането в селата. Такава информация не ни е предоставяна. Не може да твърдиш, че има недостиг на разноските и че се постанова нарастване, само че не представяш какви са разноските ", разяснява юристът по делото.

" Преди нарастването разликата в таксата за идентични парцели беше 11 пъти. Ако можете да ми посочите услуга в страната, която да коства 20 лева, ще съм доста признателна. Дебатът да плащаме или да не плащаме е подправен. Истинският спор, който би трябвало да се води, е какви услуги имаме и по какъв начин желаеме те да се случват ", съобщи зам.-кметът Стефан Кръстев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР