На пореден национален протест пред Народното събрание се събраха близки

...
На пореден национален протест пред Народното събрание се събраха близки
Коментари Харесай

Близки на загиналите в катастрофи излязоха отново на протест

На следващ народен митинг пред Народното събрание се събраха близки на починали в произшествия, съобщи БНР. Исканията им са отговорните да бъдат по-строго осъдени от правораздаването.

Пренареждането на жълтите павете не спря протестиращите да отстояват настояванията си. Едно от тях е да се криминализира още първият отвод за тест за алкохол и опиати, а освен вторият.

„ Първо, експертизите да бъдат в явен, прецизен и съответен период. Недопустимо е тройна експертиза да бъде чакана в границите на четири години. Второто искане, това е терминът „ ликвидиране по несъобразителност “ да бъде изменен с „ пътно ликвидиране “. Трето, което желаеме, това е при породена гибел при ПТП да няма условни присъди, а да има затвор, и четвърто и не на последно място: при породена гибел незабавно, на лицето, което е предизвикало гибелта, да му бъде отнета шофьорската брошура “, сподели Таня Мегданова, майка на умрял юноша от Гоце Делчев.

Според Ясен Бозуков, татко на Дани умрял идентично на журналиста Милен Цветков, гибелта на пътя би трябвало да се третира от правосъдната ни система като ликвидиране, а не закононарушение по несъобразителност. Родителите са уверени, че при по-леките санкции е намесена корупция, а задачата им през днешния ден е не предизвестие, а предотвратяване на всички деца на България.

Впоследствие митингът се насочи към Орлов мост, с цел да затвори основното софийско кръстовище, само че в последна сметка участниците в акцията се отхвърлиха от тази концепция, с цел да покажат, че „ обществото оставяме убийците на пътя да пътуват без ограничавания или санкции “.

Участниците от демонстрациите на бул. „ Сливница “ в София, където младежите Ани и Явор бяха отнесени от лек автомобил, се присъдениха към митинга.

За да бъде изказано недоволството против неработещата правосъдна система, на следващия ден в Панагюрище ще има митинг от 18 часа пред съда.

Протестиращите продължиха с шествието от Орлов мост към Съдебната палата. Там те уважиха с минута безмълвие паметта на всички жертви на войната на пътя.

Протестиращите хвърляха жълти стотинки по постройката на Съдебната палата, с цел да изразят несъгласието си с измеренията на цената на живота на починалите, корупцията в правосъдната система и условните санкции отговорните.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР