На побой и психически тормоз в затвора е подложен убиецът

...
На побой и психически тормоз в затвора е подложен убиецът
Коментари Харесай

Бият и тормозят убиеца на Никол зад решетките

На побой и душевен тормоз в пандиза е подложен килърът на дребната Никол от Бургас Иван Иванов. Това твърди майката на 16-годишното момче Донка Петрова, представена от " България през днешния ден ". Жената е безапелационна, че когато разговаряла по телефона със сина си, всякога той се оплаквал от гаврите над него в поправителния дом в Бойчиновци.

Иван попада зад решетките едвам 15-годишен. Арестуван е на 22 август м.г., откакто е обвинен за жестокото ликвидиране на Никол Йончева, станало два дни по-рано. Момичето е прободено смъртоносно в шията и кръвта му изтича в асансьор в бургаския комплекс " Меден рудник ".

Първоначално Иван Иванов бе арестуван в Бургаския затвор, след което бе трансфериран в учебното заведение затвор за малолетни в Бойчиновци. Преди месец всички 26 ученици и част от чиновниците от постройката на общежитието за нарушители са преместени във Враца. Те са настанени в ремонтираната база към локалния затвор, където на младежите е обезпечено място за разходка и спорт, разкриват от администрацията.

" Абсолютно никакви забележими следи от принуждение по ръцете и лицето на Иван не съм забелязала. Няма подадена тъжба от него или родителите му. Иван не се е оплакал пред мен за нито един проблем с физически или душевен тормоз. Всекидневно с него обсъждаме разнообразни паники и претенции. Всичко ми споделя ", разкри обществената служителка, която дава отговор за Иван Иванов още от времето, когато е настанен в поправителния дом в Бойчиновци.

" Обичайно за него е да пита дали родителите му са превели пари по сметката, с цел да може да отиде до лавката да си напазарува. Пращат му по 60-80 лв. един път или два пъти в месеца, когато имат опция, лимитът, който е разрешено младежите да получат, е цената на минималната за страната заплата ", разкрива служителката.

" Понякога ми се постанова да му изяснявам на Иван по два-три пъти нещата, тъй като той ме пита и след половин час още веднъж ми задава същия въпрос ", разкрива дамата, само че е безапелационна, че самата тя не може да каже дали момчето има умствена назадничавост или не.

" Мога да кажа единствено, че Иван е добре, Иван е ухилен, посещава учебно заведение и работи старателно в часовете. Няма смяна в държанието му, откогато бе прочетена присъдата му от 8 години затвор за убийството на Никол ", разкрива обществената работничка.

Преди няколко дни Иван Иванов бе приет за отговорен за умишленото ликвидиране на ученичката Никол, взеха решение магистратите от Бургаския областен съд. Наказанието на Иван е наложено с цялостно единогласие.

Престъплението, което е потвърдено на 100%, е осъществено по изключително непосилен за убитата метод - потърпевшата е останала в схващане след пробождането, осъзнавала е, че умира, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ, осъзнавала е неизбежността на гибелта си, оповестяват магистратите, до момента в който четат присъдата на малолетния палач. Според събраните доказателства претекстът за закононарушението е любовен. Иван се ядосва на Никол, защото тя му отхвърля целувка.

Мъж с качулка мушка девойката?

Мъж с качулка, а не 16-годишният Иван, е килърът на дребната Никол от Бургас. Това твърди Димитър Иванов, татко на младежа, макар наложената на сина му присъдата от 8 година затвор и доказателствата по случая.

Малко след ареста си Иван признава за убийството. Пред следователите той споделя за Никол: " Исках единствено да я мушна ". Няколко дни по-късно тотално се отхвърля от думите си. Започва да изяснява пред проверяващи и родителите си, че по-голямо момче е килърът на Никол. По думите на Иван баткото го заплашил, че в случай че не поеме виновността, ще убие фамилията му. Иван твърди, че мъжът с качулка влиза в асансьора, в който се возили двамата с Никол, намушкал момичето и след това поставил ножа в ръката на Иван с думите: " Ти я умъртви! ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР