На първото заседание на Ботевския организационен комитет бе обсъдена програмата

...
На първото заседание на Ботевския организационен комитет бе обсъдена програмата
Коментари Харесай

Започна обсъждането на програмата за Ботеви дни 2022 /снимки/

На първото съвещание на Ботевския учредителен комитет бе разисквана програмата за идните празнувания, отдадени на 146-та годишнина от подвига на поета-революционер и неговата чета, оповестиха от Община Враца.
Кметът Калин Каменов съобщи, че за Ботеви дни са планувани както обичайни събития, по този начин и нови начинания и прояви.
„ С поддръжката на всички членове на Ботевския комитет и с дейното присъединяване на нашите съграждани, ще отбележим по отговарящ метод годишнината от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Основната цел на събитията, включени в програмата, е да съхраним българския дух и да предадем заветите на предците ни на подрастващите. Бюджетът на Ботевите дни през актуалната година е в размер на 110 000 лв., които са обезпечени напълно от Община Враца. Отново със лични средства ще бъде изпълнен и главният ремонт на паметника на централния площад “ – сподели кметът Каменов и добави, че локалната администрация търси поддръжката на бизнеса за провеждането на триизмерно лазерно шоу в града.
В рамките на съвещанието, ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов предложи организирането на лекции в учебните заведения от града, с присъединяване на водещи преподаватели по право.
Заместник регионалният шеф Красимир Колев разяснява, че Областната администрация е почнала организацията на Националния туристически поход.
Общественикът Васко Врачовски направи оферти, свързани с културната стратегия и провеждането на тематични събития.
Диригентът на Врачанската Симфониета – Христо Павлов изрази подготвеност за организирането на тържествения концерт на 1 юни.
Директорът на СУ „ Христо Ботев “ показа програмата, отдадена на отбелязването на годишнините на врачанската гимназия, а Георги Ганецовски удостовери провеждането на мобилна галерия за поета и бунтовник в историческия музей.
В плана на стратегия за Ботеви дни 2022 година още веднъж са планувани вечерни концерти, с присъединяване на реализатори от страната, училищен изложения, литературни и художествени състезания, рецитали и четения. За поредна година ще се организира възпоменателното празненство на връх Милин камък, както и самодейността „ Със стихове и песни по Ботевата алея “.
От районната библиотека „ Христо Ботев “ възнамеряват организирането на интерактивна игра за младежи „ Ботев оставя следи и през днешния ден “, чиято съществена цел е посещаването тук-там, свързани с историята на четата на поета и бунтовник.
В програмата на честванията са включени Тържествената сесия на Общинския съвет, митинг-заря в памет на починалите за свободата на България, както и всенародното поклонение на връх Околчица.
Следващото съвещание на Ботевския учредителен комитет ще се състои през месец април. Пълната стратегия на честванията ще бъде оповестена след нейното одобряване както на страницата на Община Враца в обществената мрежа, по този начин и на уеб страницата на Ботеви дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР