На първо място е важно какво трябва да прави едно

...
На първо място е важно какво трябва да прави едно
Коментари Харесай

Николай Денков: Първо е важно какво ще се прави, после съставът на правителството

На първо място е значимо какво би трябвало да прави едно постоянно държавно управление, по-късно може да става дума за лицата в него. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия проф. Николай Денков по отношение на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Според него е изпълнимо в неделя-понеделник да се разиска възможна управническа стратегия. По думите му, това лишава време.

По отношение на настояването от страна на ГЕРБ втората политическа мощ да предложи състав на кабинет до края на седмицата, той разяснява, че сътрудниците му от първата мощ в Народното събрание „ малко попресилват обстановката “.

Денков упрекна представителите на ГЕРБ, че търсят медийни дивиденти.

По отношение на поисканите от ГЕРБ гаранции, че ще се сформира кабинет с втория мандат, с цел да се откажат от първия, Денков уточни, че това би трябвало да се разиска от националните управления на партиите в обединението. Според него, може да се тръгне и към подобен вид.

Той още веднъж бе безапелационен, че ПП-ДБ няма да поддържат мандат на ГЕРБ и няма да вземат участие в коалиция с тях.

Денков означи, че в случай че незабавно се тръгне към избори, конфигурацията в Народното събрание ще бъде същата или даже по-тежка.

Според него ПП-ДБ са изправени пред избора или да договарят, или да накарат силово ГЕРБ „ да се събере с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи “, което ще тласне страната обратно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР