На първо четене депутатите приеха прехвърлянето на Български пощи от

...
На първо четене депутатите приеха прехвърлянето на Български пощи от
Коментари Харесай

На първо четене: Български пощи отиват към вицепремиера Калина Константинова

На първо четене депутатите одобриха прехвърлянето на " Български пощи " от министъра на превоза към вицепремиер, избран от Министерския съвет. В случая това ще бъде Калина Константинова.

От опозицията видяха опит на ръководещите да избегнат спор на ползи на министъра на превоза, който ръководи частна логистична компания. Управляващите опазиха предлагането си с претекста, че това е част от административната промяна.

" Ние от " Възраждане " сме срещу. Не излиза наяве кой ще носи отговорност за български пощи. Липсва визия за бъдещето на български пощи. Разбирам вносителите, въпреки всичко техен спонсор е господин Събев ".

" Български пощи " са част от сериозната инфраструктура на страната. Това е част от административната промяна. " Български пощи " би трябвало се ръководи на ново равнище. Обикновено частните оператори употребяват " Български пощи ", съобщи Благовест Белев, народен представител от пг на Политическа партия.

" Цялата концепция на законопроекта е да се избегне спора на ползи на министъра ня превоза. А по какъв начин се заобикаля опцията за търговията с въздействие, тъй като работят дружно в Министерски съвет ", разяснява Христо Гаджев - народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" Няма нищо общо с спор на ползи ", съобщи Николай Ангов - народен представител от пг на Политическа партия.

" За първи път една политика излиза от секторно министерство ", разяснява Росен Желязков - народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" Какво ще кажете, сътрудници, пощите да останат в министерството на превоза и господин Събев да остане министър с ясното схващане, че е в тежък спор на ползи. Слага се смокинов лист и влизаме в хипотезата на търговия с въздействие ", сподели Радомир Чолаков - народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" А това дали някой има характерен интерес, бидейки най-голямата спедиторска компания, какъв беше ползата на ГЕРБ 12 години да унижавате " Български пощи ", без да сте спедитори ", сподели Георги Свиленски, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия.

" Промените и промените на пощите започнаха по времето на тройната коалиция ", съобщи Лъчезар Иванов - народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" Само 633 пощенски станции от над 2000 са в дребните градове ", разяснява Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

" Български пощи " в никакъв случай не са били на загуба. Господин Свиленски, стартирам да се нервирам, че светът е почнал от ГЕРБ. Искате ли да ревизираме коя промяна по кое време е почнала. Кога беше направена здравната, пенсионната промяна, данъчната. Нито една от тези промени не е направена от ГЕРБ. Проблемът на ГЕРБ е, че не е могла да оправи дефектите в тези промени ", съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ.

" След като имаме болна компания, каквато е " Български пощи ", те са останали знак на българската държавност в дребните обитаеми места ", съобщи Костадин Костадинов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР