На остров Тенерифе в Испания възникна голям горски пожар, който

...
На остров Тенерифе в Испания възникна голям горски пожар, който
Коментари Харесай

Огромният пожар на Тенерифе продължава

На остров Тенерифе в Испания породи огромен горски пожар, който бързо се популяризира в планинския народен парк. В рамките на 24 часа огънят съумя да обхване към 1800 хектара сухи гори в извънредно труднодостъпната околност. Пожарният периметър се разшири на близо 22 километра и обхвана двата хълма със стръмни проломи покрай вулкана Тейде - най-високият връх в Испания, което затрудни достъпа до региона.

Служителите на незабавните служби и пожарникари се борят интензивно с огъня, само че ръководителят на района Фернандо Клавихо предизвести, че обстановката е отвън надзор и вероятностите не са обнадеждаващи.

На място бяха ситуирани 14 самолета и общо 250 пожарникари и боен личен състав. Въздушни хидроплани за гасене на пожари също бяха изпратени на острова.

Прогнозите за спад на температурите през нощта се чака да усилят силата на ветровете в региона, съгласно съветника по горските пожари Вики Палма.

Помощният началник на островните незабавни служби Педро Мартинес не изключи опцията на следващия ден да има нови пожарни интензивности.

Заради заплахата, целият достъп до планините на острова, в това число известния измежду туристите връх Тейде, беше затворен.

Десетки хора бяха евакуирани от селата в засегнатата зона, като даже подслон за кучета внимателно реалокира най-уязвимите си животни, с цел да ги защищити от дима.

Въпреки обстановката, двата летища на Тенерифе действат обикновено, оповестиха от испанския летищен оператор.

Този случай следва след поредност от горски пожари на Канарските острови през последните месеци, които засегнаха регионите Гран Канария и Ла Палма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР