На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът

...
На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът
Коментари Харесай

Румен Радев назначи Петър Тодоров за главен секретар на МВР

На съображение решение на Министерския съвет, със собствен декрет президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров за основен секретар на Министерството на вътрешните работи, оповестяват от пресцентъра на президента.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на основен комисар Тодоров документа за назначението му на длъжността.

Главният секретар бе показан публично пред ръководителите на дирекции и служби в Министерство на вътрешните работи от министър Рашков и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Петър Тодоров е с дълготраен професионален стаж в системата на Министерство на вътрешните работи , като поредно е заемал разнообразни изпълнителски и управителни позиции в ОДМВР - Пловдив.

Завършил е висшето си обучение във ВНВУ " Васил Левски " - Велико Търново. От октомври 1989 година стартира едногодишен действен курс в Академията на Министерство на вътрешните работи, където се образова и през идващите две години.

От септември 1992 година стартира работа като шпионин към " Магистрална полиция ". През 1998 става шеф на група в бранш " Криминална полиция " в Трето районно управление (на МВР) - Пловдив, а от 2003 година управлява бранш " Престъпления по пътищата " в пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи.

От октомври 2005 година е шеф на Първо районно управление (на МВР) - Пловдив и е на този пост до назначението му за заместник-директор на ОДМВР - Пловдив на 20.05.2021 година Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25.06.2021 година е краткотрайно преназначен за шеф на дирекцията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР