На официална церемонията в Националния ден на безопасността на движението

...
На официална церемонията в Националния ден на безопасността на движението
Коментари Харесай

„Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово с приз от първите годишни награди за пътна безопасност

На публична церемонията в Националния ден на сигурността на придвижването по пътищата – 29 юни, за първа година бяха отличени най-активните институции, които са положили систематични старания за повишение равнището на сигурността на придвижването по пътищата на районно и локално равнище.

Това се случи на първите годишни награди за пътна сигурност на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.



В категория „ Единна избавителна система “ победител еРайонна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Габрово.

През 2022 година огнеборците и спасителите от Габрово, проведоха и организираха обучение „ Тунел Габрово 2022 ", в което беше направена симулация на произшествие с потърпевши в пътен тунел и реакцията на единната избавителна система при подобен случай. Наградата получидиректорът на РД ПБЗН комисар Георги Русинов.

Община Габрово беше отличена като победител в категория „ Активна общинска политика по сигурност на придвижването “.Наградата бе призната от заместник-кмета инж. Деян Дончев.

Заедно с Община Габрово беше отличена и Община Роман. Според ДА " Безопасност на придвижването по пътищата ", идвете отличени общини интензивно работят за възстановяване на пътната сигурност в своите обитаеми места, като в допълнение към това организират редица осведомителни и обществени начинания. Сред огромните спомагателни начинания, които са извършени се отличава Община Габрово с присъединяване си в интернационален план „ Обществените поръчки като опция за въвеждане и поощряване на нововъведенията “ за създаване на потенциал в региона на екологичната подвижност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР