На неговата възраст повечето мъже вече дундуркат внуци, мажат колената

...
На неговата възраст повечето мъже вече дундуркат внуци, мажат колената
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Ричард Гиър и жените – Синди, момичето на Бонд и испанската умница

На неговата възраст множеството мъже към този момент дундуркат внуци, мажат колената с Волтарен и играят табла с другите пенсионери в кварталната механа. Но той не е “повечето мъже ”. Не e даже “някои мъже. ” Защото е единственият и несравним Ричард Гиър – артистът, който изгря на холивудския хоризонт на славата с роля в паметната нео-ноар крими драма “Американско жиголо ” и по-късно прави екранна обич с Джулия Робъртс (и то в два кино лентата!), влезе в кожата на Боб Дилън и танцува степ в мюзикъла “Чикаго ”. Но и в живота той потвърждава, че не е “повечето мъже ”, тъй като на 72 години към момента сменя памперси… и не на внуци, а на двамата си най-малки сина.

В края на 80-те 22-годишната Синди Кроуфорд е на върха на моделската си кариера – снимала се е за всички влиятелни фешън издания и е извървяла хиляда километра по стилните сцени и на петте континента. 39-годишният по това време Ричард не й отстъпва по почести и популярност – справедливо си е извювал купата “секс знак ” след присъединяване си в “Американско жиголо ” и “Хубава жена ”.

Абсолютно неизбежно е, когато двама толкоз сполучливи, красиви и необвързани хора се срещнат, да не припламнат искри.  А тази първа среща за Крофоурд и Гиър е през 1988 г.  по време на барбекю празненство, проведено от фотографа Хърб Ритс. Но не той ги среща, а майката му като една съща добра фея-кръстница! Разликата им е 17 години, той одеве е станал будист, а тя е протестантка до мозъка на костите си, той слуша джаз, а тя – поп. Въпреки всичките разлики обаче любовта се случва. Както споделих – неизбежно е.

Двамата вървят няколко години преди да намерят време да се оженят. Така че когато на Ричард му се отваря един свободен уикенд, той натоварва приятелката си на самолета за Вегас и там, в прословутия “Бял параклис ” си разменят брачни обети и пръстени… от алуминиево фолио. Еуфорията от сватбата още не е минала, когато стартират първите клюки, най-упоритият от който е, че Ричард и Синди са хомосексуални и бракът им е единствено за прикритие.  Синди приема слуховете с възприятие за комизъм: “Като се има поради връзки с какъв брой дами му приписват на Ричард, да се чуди човек по кое време му остава време да бъде гей! ” 

Когато той е прочут артист, а тя е супермодел, обикновено е двойката да прекарва дълги интервали от време разграничени. Както и при доста други сходни бракове, и в този това се оказва препъникамъчето във връзката. Кроуфорд и Гиър се разделят спокойно и безшумно, като другари.

Години по-късно в един от епизодите на известното реалити “Майсторският клас на Опра ” Синди прави равносметка на брака си с Гиър, давайки си ясна сметка, че не друго, а точно възрастовата разлика се е оказала решаваща и че когато се омъжиш толкоз млада, си към момента неориентирана в живота и нямаш ясна визия по какъв начин искаш да продължи по-нататък.

Три години след развода с Гиър моделката се омъжва за ресторантьора Ранди Гърбър, с който имат две деца. Ричард се задържа по-дълго самостоятелен, само че в последна сметка и той се дами наново.

Съпруга номер две, Кари Лоуел, е модел (разбира се), само че също и момичето на Бонд в “Упълномощен да убива ” (1989). Вече има два брака зад тила си, когато се залюбват с Гиър. Синът им Хоумър се ражда през 2000 година, а две години по-късно двамата се женят. Ричард е напряко вманиачен по сина си и във всички изявленията декларира, че точно той е заварката в тяхното семейство. Уви, едно дете не всеки път е задоволително, с цел да задържи двама души дружно.

В основата на разрива посред им е другият им метод на живот –  той обича усамотението и пази ревностно персоналния си живот, до момента в който тя е купонджийка и обича да бъде измежду доста хора. В последна сметка, след 11-годишен брак, Кари и Дейвид вземат решение да се разделят. Разводът им обаче се проточва с години.

И до момента в който бързо позволяват въпроса за попечителството върху Хоумър, за парите не могат да се договорят по този начин елементарно. Все отново по това време активите на артиста се оценени на стойност 54 млн. $ и е естествено брачната половинка да желае колкото е допустимо по-голям къс. Успяват да се разведат дефинитивно чак през октомври 2016 година, само че детайлностите към финансовото съглашение по този начин и не стават обществено притежание.

След Гиър Боуъл стопира с браковете. Обаче артистът към този момент е набрал скорост и още до момента в който тече бракоразводното дело, се влюбва в бъдещата брачна половинка номер три.

Родената през 1983 година Алехандра Мария Силва Гарсия-Бакеро е щерка на Игнасио Силва – мастит предприемач и някогашен вице-президент на футболния клуб Реал Мадрид.

Понеже Гиър е остарял фамилен другар на Силва, познава Алехандра още от напълно дребна. Любовта пламва през 2014-а, когато се срещат инцидентно в хотел в Позитано, на който Алехандра е шеф. За тази съдбовна среща тя си спомня: “Когато го видях през оня ден в Позитано, бях сигурна, че кармата ни събира още веднъж, с цел да не разделим в никакъв случай повече. ”

Със сватбата не бързат – и двамата одеве са завършили с предходните си бракове (от първия си брачен партньор, рудодобивния магнат Говинд Фридланд, Силва има син). Женят се чак през 2018-а, а незабавно на идната година се ражда синът им, Александър. Съпрузите очевидно не са си губили времето отвън леглото, тъй като след няма и година афишират раждането на втори наследник. Името му продължава да се пази в загадка, тъй като Алехандра е решена да не го оповестява преди детето да бъде благословено от Далай Лама.

Пред списание “Hola! ” през 2020 година испанската публицистка и политическа активистка споделя за брачна половинка си: ”Той е най-скромният, сензитивен, любящ, деликатен, занимателен и великодушен човек, който съм срещала. Какво да ви кажа – влюбена съм! А вие нямаше ли да сте, в случай че всяка заран мъжът ви ви пита: Какво ще те направи през днешния ден щастлива? ”

Ричард бърза да й върне жеста със същите суперлативни слова: “Аз съм най-щастливият човек във вселената. Женен съм за красива жена, която е интелигентна, сензитивна, буйно отдадена на идеята да оказва помощ на хората. Тя е занимателна и търпелива, може да прости, а също и да готви ужасно. ” Освен това артистът не би трябвало да се тормози, че при един възможен бракоразвод 33 години по-младата му брачна половинка ще желае да го ошушка, тъй като самата тя разполага със солидни активи. Е, не са колкото неговите 120 милиона, само че сумата е седемцифрена.

А ние… ние стискаме палци Далай Лама да е жив и здрав и да благослови втория наследник на фамилията, с цел да разберем най-накрая по какъв начин се споделя детето.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР