На най-високо ниво, точно в новогодишната реч на президента Зеленски,

...
На най-високо ниво, точно в новогодишната реч на президента Зеленски,
Коментари Харесай

Обществото се умори. Защо обещават скорошна победа на украинците

На най-високо равнище, тъкмо в новогодишната тирада на президента Зеленски, беше оповестено, че 2023 година ще бъде „ годината на украинската победа “.
Съответно, още в първите дни на новата година върху главите на украинците падна цяла купчина прогнози, за която е уместно “победобесие ”.

Всъщност тези прогнози не са нови, давани са от септември-октомври, само че в този момент украинските медии интензивно ги тиражират.

Началникът на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата Кирил Буданов дава обещание в редица изявленията от октомври насам, че военните дейности би трябвало да приключат до лятото на тази година с излизането на въоръжените сили на Украйна в границите от 1991 година.

Според него обаче това ще бъде единствено първият стадий от войната - по-късно ще стартира процесът на раздробяване на Русия, тъй като " това е прекомерно огромна територия, която не е ясно по какъв начин съществува в тези граници от много време насам ”. Освен това Буданов възнамерява да получи част от териториите на Русия отвън границите от 1991 година

Бившият пълководец на американската войска в Европа Бен Ходжис също предвижда постигане на границите от 1991 година преди лятото: „ Украйна ще възвърне суверенитета над цялата си територия, несъмнено, в това число и Крим. Очаквам това да стане до идващото лято “.

Вярно, Ходжис също даде обещание, че до края на 2022 година „ ВСУ ще изтласкат съветската войска назад на линията, на която бяха през февруари “, само че това, както разбираме, не въздейства на точността на прогнозите.

И въобще - който помни остарялото, ще е едноок като Нелсън.

Заместник-министърът на защитата на Украйна генерал-майор в оставка Владимир Гаврилов съобщи, че войната може да завърши до края на пролетта на 2023 година По-специално, Крим ще бъде високомерен или с военна мощ, или вследствие на рецесията в Русия: „ Има феномен, наименуван „ черен лебед “. Има ненадейно събитие, което никой не е очаквал ”, съобщи той..

Гаврилов обаче също даде обещание, че украинските войски ще влязат в Крим през декември 2022 година, само че...

Военният специалист Владислав Селезньов в изявление за " Обозревател " показва по кое време ВСУ ще стигнат до границите от 1991 година - до края на май (оптимистична прогноза) или август (реалистична прогноза).

Гаранцията за триумф съгласно Селезньов е, че „ съотношението на икономическия капацитет на страните, включени в групата “Рамщайн 50+ ”, и Руската федерация, даже като се вземат поради съюзническите страни, сателитните страни, не е в интерес на съветската окупационна войска “, само че в това време „ цялостното освобождение е допустимо при опазване на санкционната политика на груповия Запад против Руската федерация и съответните доставки на въоръжение, техника и муниции за потребностите на украинските сили за защита. ”

Като цяло сходни прогнози наподобяват като средство за поддържане на духа на нацията на нужното равнище.

Тук би трябвало да разберете разликата: съветските военни репортери предизвестяват, че войната ще бъде дълга, значително тъй като съветското общество към момента не е схванало изцяло, че войната е почнала. Но украинското общество към този момент е изтощено от войната – всички диалози с жителите на Украйна, без значение от позицията им, стартират с въпроса какви са прогнозите по кое време ще свърши войната.

Украинците имат потребност от явен небосвод на събитията.

В същото време би трябвало да се обърне внимание, че специалистите вършат своите прогнози подвластни от две условия:

– Продължаване на помощта от Запада в настоящия мащаб (разбира се, че помощта би трябвало непрекъснато да се усилва и да включва от ден на ден и повече нови оръжия, в това число танкове);

– Вътрешнополитическата рецесия в Русия (тук има някои особености: Буданов да вземем за пример твърди, че рецесията ще стартира вследствие на украинските победи).

Като цяло вероятността спорът да замръзне до лятото е много висока - и двете страни се нуждаят от оперативна пауза, с цел да активизират промишлеността и най-важното - да преразгледат концепциите.

В Русия преди известно време започнаха да подлагат на критика „ доктрината Герасимов “ (кръстена на началника на съветския Генерален щаб), която изключваше пълномащабна война с стандартни средства - единствено световен нуклеарен спор или дребна война (като сирийската или полицейската интервенция в Казахстан).

И по този начин, в хода на СВО се оказа, че „ доктрината Герасимов “ се изповядва от всички армии на всички страни по света. Случващото се в Украйна се оказа непредвиден за всички, в това число за Англия и Съединени американски щати.

На фона на идните задания някак си не им е до границите на Украйна... Въпреки че, несъмнено, всички мирни съглашения ще бъдат краткотрайни и в действителност ще служат на същите цели, на които съгласно Меркел и Оланд Минск-2 е служил.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР