На над 6-часово заседание Общото събрание на Българска федерация Волейбол

...
На над 6-часово заседание Общото събрание на Българска федерация Волейбол
Коментари Харесай

Волейболната федерация с рекорден бюджет - 10,4 милиона лева

На над 6-часово съвещание Общото заседание на Българска федерация Волейбол (БФВ)  избра новите 16 членове  на Управителния съвет. Досега броят им беше 25. След гласоподаване на  94 делегати на форума  членове на УС стават Александър Попов, Александър Маджуров, Александър Иванов, Борислав Кьосев, Венислав Йонев, Давид Давидов, Евгени Иванов, Живко Желев, Ивайло Константинов, Илия Динков, Красимир Илиев, Николай Иванов, Огнян Томов, Петър Кънев, Сашо Йовков и Станислав Николов (изброяването е по азбучен ред). Те  ще завършат мандата до 2024  година.

„ Преди 5-6 месеца след едно съвещание на управителния съвет Иван Сеферинов даде доста изявленията, че би трябвало да се понижи броят на членовете – изясни президентът Любомир Ганев. – Това негово изявление ни стимулира и ние се вслушахме в него. Направихме предложение за измененията в устава. Създаде се специфична работна група, която работи повече от три месеца. На 13 септември тя рапортува предлагането за новия правилник на УС, който го одобри и го предложи за гласоподаване на Общото заседание. На него гласувахме оставките на всички 24 членове на УС. Всичко беше изцяло транспарантно. Имаше 28 претендента, които обявиха кандидатурите си с мотивационни писма. В последните две седмици дадохме опция всеки да напише самичък изявление, заложено с идентични въпроси и оповестено в формалния уебсайт на БФ Волейбол. Някои отхвърлиха, само че това е тяхно право. Целите пред УС са признати от дълго време и работата продължава до края на 2024 година. Тогава изтича мандатът на всички членове на УС дружно с ръководителя. "

 Проектобюджетът на федерацията е  рекорден - 10 403 456 лв. . Финансирането от Министерството на спорта са 4 706 456 лева Приходите от стопанска активност са 3,3 млн. лв., а от регламентирана активност – 2 350 000 лева Най-големият разход е за  Европейското състезание за мъже , на което Варна е един от домакините. 1,2 милиона евро е единствено таксата към Европейската конфедерация CEV. Всички разноски по организацията и провеждането на шампионата са  над 1,3 милиона  лева.

 Снежният волейбол публично влезе в устава на БФ Волейбол. Вече клубове, които практикуват единствено снежен волейбол, могат да стана членове на БФВ. Миналата седмица под връх Перелик се организира историческата първа Балканиада, на която един от българските тимове при мъжете стана първенец.
Вече има и  две нови непрекъснати комисии  в БФ Волейбол – Треньорската и по Снежен волейбол.

Решенията за измененията в устава бяха приети  съвсем единомислещо.

 „ Мотивира ме, че натрупах много опит в последните години – каза  Александър Иванов , президент на Хебър и един от новите членове на УС. – Мога да приложа нещата, за които имам виждане. Моята роля ще е градивна, а не деструктивна. Трябва да се надгражда, тъй като единствено по този начин можем да реализираме резултатите, които желаеме. Целта е да помогнем спортът да се развива в посоката, която желаеме. "

 „ Всички сме се потвърдили като съумели хора – добави  Александър Маджуров , президент на Дея Спорт и различен нов член на УС. – При нас водещо е любовта към спорта. Интересът към волейбола е голям и би трябвало да създадем идната крачка. Целта ни е волейболът да стане спорт №1 в България. Така ще има и по-голям интерес от сътрудници. Дано националният тим завърне своите позиции. Бях поканен да си подам кандидатурата. Имам доста задължения и това е един спомагателен. Но ме убедиха, че мога да оказа помощ. "

 От претендентите най-вече гласове получи досегашният член на УС и вицепрезидент на федерацията  Петър Кънев.    " Найголямото ми предпочитание е да запалителен децата да спортуват и по-специално волейбол – заключи Любомир Ганев след края на Общото заседание. – Те са нашето благосъстояние! Искам да виждаме цялостни зали и оспорвани мачове. БФ Волейбол постоянно се е доказвала като съвършен хазаин и давам обещание по този начин да бъде и на европейското състезание за мъже! Там имам вяра, че нашият тим ще се показа добре и ще си вдигне самочувствието! След това идва олимпийската подготовка и аз имам вяра, че нашият късмет е на разположение. Пожелавам триумф на всички нови членове на Управителния съвет, както и на всички клубове. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР