На над 500 въпроса на младежи са отговорили специалисти от

...
На над 500 въпроса на младежи са отговорили специалисти от
Коментари Харесай

4700 ученици и студенти зададоха над 500 въпроса в петото издание на програмата #YouthEmpowered

На над 500 въпроса на младежи са дали отговор експерти от бизнеса и преподаватели, като част от програмата #YouthEmpowered през 2021 година 98 специалисти от Системата на Кока-Кола в България и преподаватели от близо 60 учебни заведения споделиха своите познания и експертиза с възпитаници и студенти от цялата страна. За втора поредна година програмата се организира в цифров формат, с цел да продължи да поддържа развиването на личностните качества и работоспособността на младежите.

Тази година общо 4 709 младежи на възраст сред 16-26 години бяха подготвени в границите на програмата, а техните ментори отделиха 627 часа, в които споделиха своя опит и тънкостите за насърчаване на сполучлива кариера в областите: продажби, финанси, бизнес обмисляне, ръководство на планове и други.

През 2021 година за пръв път програмата насърчи и основаването на наличие - от младежи за младежи, с фокус върху личностното развиване. Това се случи в границите на подкрепения от #YouthEmpowered авторски подкаст на Юлиан Караджов „ От А до Я “ - част от младежката медийна платформа Teen Station. Фокусът на епизодите на “От А до Я ” e върху личностното развиване, ролята на менторите, които човек среща в живота си, на  вътрешната мотивация за учене и развиване и напъните, които способстват за напредъка на личността.

„ Вярваме, че бизнесът има отговорите, които са най-важни за кариерата на младежите и вълнуват тяхното бъдеще. През 2021 година, продължихме да насърчаваме шерването на опит и скъсяването на дистанцията сред образованието и бизнеса, тъй че да продължим да способстваме за по-успешния кариерен старт на младежите в страната ни. Гордеем се, че десетки специалисти от Системата на Кока-Кола в България се включиха в профилирани семинари, които ще разрешат на младежите гладкото нахлуване на пазара на труда след довеждане докрай на образованието им, както и сполучливата им реализация в страната по-късно “, показа Жаклин Цочева – шеф “Корпоративни връзки, регулаторни въпроси и стабилно развиване “ в Кока-Кола ХБК България.

От основаването си през 2017 година до през днешния ден над 16 000 младежи от цялата страна минаха през образования за повишение на тяхната продуктивност в границите на програмата # YouthEmpowered. Тя цели да подкрепи развиването на младежите и пълноценната им подготовка за пускане на кариера и сполучлива професионална реализация. Програмата се осъществава в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България, „ Заедно в час “, SoftUni Digital и Teen Station.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР